”Δεν μπορεί η κυβέρνηση” λένε 7 στους 10 Έλληνες !! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

”Δεν μπορεί η κυβέρνηση” λένε 7 στους 10 Έλληνες !!

”Δεν μπορεί η κυβέρνηση” λένε 7 στους 10 Έλληνες !!

Share This
Δεινά αμφισβητείται η κυβερνητική πολιτική πλέον όπως προκύπτει από την πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής Σύμφωνα με την έρευνα (η οποία πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.001 πολιτών), περισσότερα από τα δύο τρίτα των Ελλήνων (69,4%) θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός δεν έχουν την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και σοβαρότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάστασηκαι να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Παράλληλα περισσότεροι από 6 στους 10 Έλληνες (65,7%) θεωρούν ότι η κυβέρνηση υιοθετεί όλες τις απαιτήσεις της τρόικας με μόλις 3 στους 10 (31,4%) να θεωρούν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου διαπραγματεύεται σκληρά τους όρους της τρόικας.
Η δημοσκόπηση δείχνει να δικαιώνει βασικές επιλογές του Αντώνη Σαμαρά αφού ποσοστό 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα η χώρα μπορούσε να αποφύγει το Μνημόνιο και την «τρόικα», αν ως αντιπολίτευση ο Γ. Παπανδρέου έδειχνε τη συναίνεση που προτείνει τώρα ως κυβέρνηση! Σημαντικό -και ίσως ανησυχητικό- είναι και το γεγονός ότι το 82,4% των Ελλήνων εκτιμά ότι η δεινή οικονομική κρίση μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες στα εθνικά μας θέματα!
«Συνενοχή» Παπανδρέου και εργασιακός μεσαίωνας
Η έρευνα της RASS δείχνει επίσης ότι «απομυθοποιείται» και η περίφημη συναίνεση Παπανδρέου: Το 64,9% πιστεύει ότι η «συναίνεση» που επιδίωξε ο πρωθυπουργός είναι στην πραγματικότητα συνενοχή στα αντιλαϊκά μέτρα που έχει πάρει και μόνο το 30,4% εκτιμά ότι αποτελεί ειλικρινή του πρόθεση, ώστε να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο δράσης.
Παράλληλα, το 64,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι αλλαγές στα εργασιακά που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικας οδηγούν σεεργασιακό μεσαίωνα με το 32,4% να το θεωρεί ως αναγκαίο κακό εδώ που φθάσαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages