Οι πολιτικοί αρχηγοί για το..δύσκολο 2011! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι πολιτικοί αρχηγοί για το..δύσκολο 2011!

Οι πολιτικοί αρχηγοί για το..δύσκολο 2011!

Share This
"Η πολιτική του μνημονίου, η πολιτικής διεξόδου δια της...ασφυξίας, είναι ήδη φανερό ότι δεν οδηγεί πουθενά", τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του στο "Εθνος της Κυριακής" και εκτιμά ότι 2011 θα είναι χρονιά-ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς η χώρα, όπως λέει, θα κληθεί να αλλάξει την πολιτική της για διέξοδο από την κρίση δανεισμού, αλλά και το πολιτικό και οικονομικό της μοντέλο.
Ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνει ότι είναι αναπόφευκτη η διέξοδος με ανάκαμψη και ανάπτυξη, που θα επιτρέψει στη χώρα να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις με "επανεκκίνηση" της οικονομίας και όχι με υπερ-φορολόγηση που οδηγεί σε ακόμα βαθύτερη ύφεση...
"Ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τη στήριξη της τρόικας, προκειμένου να διασφαλίσει τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, θα κλιμακωθεί και θα γίνει πιο αδυσώπητος", εκτιμά, από την πλευρά της, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τονίζει: "Η αναμέτρηση των εργαζομένων με τις δυνάμεις που εκφράζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων είναι αναπόφευκτη".
"Ο Ελληνας ανησυχεί και φοβάται για το μέλλον του", σημειώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης. Εκφράζει την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει και θα βγει πάλι νικητής αρκεί να αντλήσει δύναμη από τις εθνικές του αξίες, ιδέες και πρότυπα.
Για ενότητα όλων των δυνάμεων της αριστεράς σε ένα μίνιμουμ σχέδιο ενεργοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις εναλλακτικές λύσεις, μιλά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπας, ο οποίος εκτιμά ότι το 2011 ίσως να είναι η κρισιμότερη χρονιά στην νεώτερη Ιστορία.
Ο κ. Φ. Κουβέλης, μιλά για παρατεταμένη και βαθύτερη ύφεση, εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός του 2011 δεν θα τηρηθεί ούτε για δύο μήνες και προτείνει "μια πολιτική που αντιμετωπίζει την κρίση με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την κοινωνία, με τη μέγιστη συσπείρωση των πολιτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages