Οριστικό λουκέτο σε ΧΑΔΑ με απόφαση Χατζημιχάλη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οριστικό λουκέτο σε ΧΑΔΑ με απόφαση Χατζημιχάλη

Οριστικό λουκέτο σε ΧΑΔΑ με απόφαση Χατζημιχάλη

Share This
Συνεχίζονται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη οι διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου παύσης λειτουργίας και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τον Περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καθώςκαι στο πλαίσιο των αποφάσεων της διυπουργικής επιτροπής για την αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ της χώρας.
Για τους 71 ανενεργούς ΧΑΔΑ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμών για την ανάθεση των εργολαβιών αποκατάστασης, η χρηματοδότηση των οποίων έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.
Το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα είναι η υλοποίηση του σχεδιασμού όσον αφορά το κλείσιμο και την αποκατάσταση των 79 ΧΑΔΑ που βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία.
Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Φ. Χατζημιχάλης με απόφαση που υπέγραψε σήμερα προχωρεί στην παύση λειτουργίας των ακόλουθων εννέα (9) ενεργών ΧΑΔΑ, οι οποίοι μπορούν να καλυφθούν από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων δεματοποίησης/προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων στο Δ. Κρανιδίου και στο Δ. Πύλου, αντιστοίχως, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:
Νομός Δήμος Δημ. Διαμέρισμα Τοπωνύμιο
Αργολίδας Ερμιόνης Ερμιόνης Κρόθι
Θερμησίας Ρορρό
Ασκληπιείου Λυγουριού Ντεβετζή
Επιδαύρου Αρχ. Επιδαύρου Καρτσί ή Φραμάτα
Νέας Επιδαύρου Μαλεβίτι
Μεσσηνίας Αίπειας Λογγά Αγριλιά
Κορώνης Βασιλιτσίου Λειβαδάκια
Νέστορος Χώρας Γέφυρα Μανούσου
Πύλου Πύλου Άγιος Νικόλαος
Στην απόφαση προβλέπεται ακόμη η άμεση διενέργεια αυτοψίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεννόηση με τους οικείους ΟΤΑ ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της παύσης λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η σύνταξη των Τεχνικών Μελετών Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages