SOS της εστίασης έθεσε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 SOS της εστίασης έθεσε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

SOS της εστίασης έθεσε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Share This

 


O Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα θέτοντας θέματα και προβληματισμούς που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης.

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη τονίσαμε τον σημαντικό ρόλο που έχει η εστίαση και η διασκέδαση στην οικονομία της Περιφέρειας. Μάλιστα αναφέραμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην Μεσσηνία ο κλάδος της εστίασης ΚΑΔ. 56 ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών για το 2022 ανήλθε στα 115.996.520 σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τα καταλύματα ΚΑΔ 55 που ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 49.927.829. Στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου η εστίαση με ΚΑΔ 56. Έχει συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών  για το 2022 τα 396.122.408 ενώ τα καταλύματα με ΚΑΔ 55. Είχαν συνολικό ετήσιο τζίρο για το 2022 τα 146.142.458. Τα νούμερα δείχνουν τη μεγάλη συνεισφορά του κλάδου μας στην οικονομίας της χώρας και της Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό θέσαμε στον κ. Περιφερειάρχη τα εξής ζητήματα:

Συζητήσαμε να αναβαθμιστεί η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού σε Αντιπεριφέρεια εστίασης και τουρισμού ώστε να αναδείξουμε και εμπράκτως της σημαντική συμβολή του κλάδου της εστίασης στην οικονομία της Περιφέρειας. Στην προσπάθεια αυτή προτείναμε τη δημιουργία ομάδας εστίασης με συμμετοχή όλων των Συλλόγων εστίασης της Περιφέρειας. Ο κ. Περιφερειάρχης πρότεινε να πραγματοποιηθεί συνάντηση ενόψει και της Τουριστικής σεζόν με όλους τους Συλλόγους εστίασης της Περιφέρειας και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας ώστε να ακουστούν προβλήματα και να δοθούν άμεσα λύσεις. Ο Σύλλογος μας δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με όλους τους Συλλόγους της Περιφέρειας για να υλοποιηθεί αυτή η συνάντηση.

Το δεύτερο θέμα που θέσαμε στον κ. Περιφερειάρχη είναι η διαχείριση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Τονίσαμε ότι η εστίαση είναι μόνιμα αποκλεισμένη από προγράμματα αναβάθμισης και ανακαίνισης. Μάλιστα όταν βγαίνουν προγράμματα είναι ή μικρού προϋπολογισμού ή έχουν όρους που είναι απαγορευτικοί για τον κλάδο. Οι επιχειρήσεις μας χρειάζονται ενεργειακή αναβάθμιση και χωρίς την στήριξη της Περιφέρειας ή του κράτους η όποια αναβάθμιση είναι απαγορευτική.

Τέλος Συζητήσαμε τη δημιουργία κέντρου γαστρονομίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα. Η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου με δικό του χώρο, με δικό του προγραμματισμό δράσεων θα βοηθούσε στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων θα δημιουργούσε δραστηριότητες εμπειρίας, θα αναδείκνυε γαστρονομικές περιοχές, θα μπορούσε να φιλοξενήσει μία γαστρονομική βιβλιοθήκη με παραδοσιακές συνταγές και φυσικά να λειτουργεί μόνιμα ως «σχολείο» εκπαίδευσης επιχειρήσεων και προσωπικού.

Ο Σύλλογος μας δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου Restaurant Week και food stories με σκοπό να γίνουν θεσμός. Είναι σημαντικό δύο φορές το χρόνο επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να παρουσιάζουν τις μαγειρικές τους δημιουργίες προωθώντας τη γαστρονομία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με θετική ανταπόκριση στα περισσότερα θέματα που θέσαμε.

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (Σ.Κ.Ε.Α.Κ.)

Εξέλιξη Κύκλου Εργασιών Επιχειρήσεων Παροχής Καταλυμάτων Και Υπηρεσιών Εστίασης ( Δεκέμβριος 2022 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages