Δήμος Οιχαλίας: Συνάντηση για τα άτομα με αυτισμό για αρωγή... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δήμος Οιχαλίας: Συνάντηση για τα άτομα με αυτισμό για αρωγή...

Δήμος Οιχαλίας: Συνάντηση για τα άτομα με αυτισμό για αρωγή...

Share This

 


Επίσκεψη του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας Κωνσταντίνου Σαραβελάκη, στην Δήμαρχο Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Μελιγαλά.

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η υπογραφή Συμφωνητικού Παραχωρήσεως από μεριάς Δήμου Οιχαλίας στο Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αυτισμό Μεσσηνίας, του Γυμνασίου Μερόπης, της Δημοτικής Κοινότητας Μερόπης, του οποίου η λειτουργία έχει παύσει. Η παραχώρηση του ακινήτου, σύμφωνα με την αριθ. 61/2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, γίνεται στο Σύλλογο, προκειμένου να υποβληθεί από μέρους του πρόταση προς το Υπουργείο Υγείας, για την δημιουργία Οικοτροφείου με σκοπό την υποστήριξη, την αποϊδρυματοποίηση και προαγωγή της κοινωνικής ένταξης των ασθενών με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

«Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της, προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος πρόνοιας και αλληλεγγύης της», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας και προστίθεται. «Η λειτουργία του Οικοτροφείου πέραν του οφέλους στα άτομα με αυτισμό, θα αποφέρει πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη στη περιοχή μας, από επισκέπτες και εργαζομένους της Δομής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages