Οι επιτάξεις των απαλλοτριωμένων καθυστερούν την έναρξη στο Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι επιτάξεις των απαλλοτριωμένων καθυστερούν την έναρξη στο Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα

Οι επιτάξεις των απαλλοτριωμένων καθυστερούν την έναρξη στο Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα

Share This

 


Παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο του 2024 δόθηκε για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου «Βελτίωση 7ης επαρχιακής οδού, τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα», προϋπολογισμού 7.450.000 ευρώ, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των επιτάξεων των απαλλοτριωμένων εκτάσεων.

Ανάδοχος είναι η εταιρεία «ΑΝΤΑΙΟΣ Τεχνικών Κατασκευών Α.Ε.» και λόγω αυτής της εκκρεμότητας, δεν μπορεί να ξεκινήσει εργασίες.

Το έργο δημοπρατήθηκε το Νοέμβριο του 2020 και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 2021. Η αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης ήταν το Μάρτιο που μας πέρασε.

Το έργο
Το έργο αφορά στη βελτίωση του τμήματος «Μεσσήνη έως Αρχή Παράκαμψης Εύας», μήκους 5.652 χλμ. και του τμήματος «Τέλος παράκαμψης Εύας έως Λάμπαινα», μήκους 2.758 χλμ.

Προβλέπεται διαπλάτυνση και των δύο τμημάτων, όπως και των υπαρχόντων οχετών, κατασκευή νέων οχετών, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή πεζοδρομίων σε ημιαστικά και αστικά τμήματα, κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων και κατασκευή ερεισμάτων. Επίσης, σήμανση (οριζόντια και κατακόρυφη), καθώς και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, οδοφωτισμός, αλλά κατασκευή κλειστού δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, εκτός των οικισμών Αριστοδημείου και Λάμπαινας.

Το Νοέμβριο του 2022 από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Μεσσηνίας στάλθηκε στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου αίτημα για σύσταση παρακατάθεσης αποζημίωσης στο Παρακαταθηκών και Δανείων για την ολοκλήρωση της επίταξης, καθότι από τους 356 περίπου ιδιοκτήτες που απαλλοτριώνεται η ιδιοκτησία τους έχουν αποδεχτεί και υπογράψει την απόφαση βεβαίωσης της επίταξης περίπου 184, ενώ 172 έχουν αρνηθεί.

Το γραμμάτιο παρακατάθεσης εκδόθηκε το Μάρτιο του 2023 και τον Απρίλιο εκδόθηκε η ανακοίνωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για παρακατάθεση αποζημίωσης λόγω επίταξης ακινήτων.

Οι δικαστικοί επιμελητές που έχουν ορισθεί θα επιδώσουν στους ιδιοκτήτες τις αποφάσεις και εφόσον αρνηθούν να τις παραλάβουν, η νομική σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα προσφύγει στο Ειρηνοδικείο για να εκδώσει απόφαση που θα επιτρέπει στην ανάδοχο εταιρεία να εκτελέσει εργασίες εντός της έκτασης που έχει επιταχθεί.

Καθυστέρηση απαλλοτριώσεων
Για το λόγο αυτό δεν έχει γίνει ακόμα έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του έργου κι όταν σταλούν τα γραμμάτια παρακατάθεσης και αρχίσει η επίδοση στους ιδιοκτήτες που έχουν αρνηθεί, θα δοθεί εντολή στον ανάδοχο να εκτελέσει χωματουργικές εργασίες σε τμήματα του έργου επί ιδιοκτησιών συνεχόμενων που έχουν αποδεχθεί τη διαδικασία επίταξης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ενέκριναν την παράταση ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου του 2024, για τους εξής δύο λόγους:

-Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των επιτάξεων των απαλλοτριωμένων εκτάσεων, με την αποζημίωση των παρόδιων ιδιοκτητών, ώστε να καταστεί δυνατόν ο ανάδοχος να ξεκινήσει τις εργασίες εντός της απαλλοτριωμένης έκτασης.

-Δεν έχουν μετακινηθεί τα υφιστάμενα δίκτυα Ο.Κ.Ω., υπόγεια και υπέργεια δίκτυα (ΔΕΗ-ΟΤΕ- Ύδρευση).

tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages