4 καυτά ερωτήματα του Βασίλη Τζαμουράνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

4 καυτά ερωτήματα του Βασίλη Τζαμουράνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

4 καυτά ερωτήματα του Βασίλη Τζαμουράνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Share This

 


Ερωτήσεις για 4 σημαντικά θέματα της πόλης έκανε ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, έθεσε τα εξής ζητήματα:

  • Καταχώριση ιδιοκτησιών επέκτασης του Σχεδίου στην Κηπούπολη

Ο κ. Τζαμουράνης τόνισε ότι, παρά τις σχετικές ελπίδες και τις καθησυχαστικές απαντήσεις που πριν από 3 μήνες περίπου είχε δώσει η δημοτική αρχή σε σχετική του ερώτηση, ακόμη δεν έχουν καταχωριστεί στο Κτηματολόγιο οι ιδιοκτησίες που προέκυψαν από την πράξη εφαρμογής του ΓΠΣ στην Κηπούπολη. Αποτέλεσμα; Οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τα οικόπεδά τους, αν και περιμένουν εδώ και πάνω από 20 χρόνια αφότου εντάχτηκαν στο Σχέδιο.

  • Αποχέτευση ακαθάρτων στις Κιτριές

«Ακόμα να λειτουργήσει το δίκτυο ακαθάρτων της περιοχής των Κιτριών, αλλά και της περιοχής μετά τη Μ. Μαντίνεια (αρμοδιότητας του Δήμου Δυτικής Μάνης), ενώ έχει κατασκευαστεί εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια» είπε ο Β. Τζαμουράνης και συμπλήρωσε:

«Η ΔΕΥΑΚ έχει αναλάβει εδώ και καιρό την υποχρέωση να κάνει μελέτη για τη λειτουργία των αντλιοστασίων του δικτύου, ώστε να μπορεί το δίκτυο να λειτουργήσει, πλην όμως ακόμα δεν την έχει εκπονήσει… Πρόσφατα, λόγω βλάβης του βυτιοφόρου στην ανηφόρα στις Κιτριές, έκλεισε ο δρόμος για αρκετές ώρες και διακόπηκε η κυκλοφορία. Το κυριότερο όμως είναι ότι τα λύματα δεν αποχετεύονται και συνεχίζουν να ρυπαίνουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής – η οποία είναι κατ’ εξοχήν τουριστικός και παραθεριστικός προορισμός για ντόπιους και ξένους!».

  • Καταχρηστική κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα

Ο κ. Τζαμουράνης ανέφερε ότι η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους κατά 50% λόγω Covid έληξε, αλλά παρ’ όλα αυτά, σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους παρατηρείται υπερβολική κατάληψη από τα καταστήματα, με τρόπο καταχρηστικό και αυθαίρετο. Τόνισε μάλιστα ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται ιδιαίτερα στην Παραλία και την προκυμαία του λιμανιού, εξαιτίας της ανυπαρξίας τακτικών ελέγχων.

Σχολίασε επίσης ότι, έτσι κι αλλιώς, φαίνεται ότι είναι πιο συμφέρον για πολλά καταστήματα να δέχονται τα πρόστιμα και να συνεχίζουν να παραβιάζουν τον κοινόχρηστο χώρο… Αυτό όμως περιορίζει δραστικά τους ελεύθερους χώρους για τους πεζούς, τα παιδιά, τα εμποδιζόμενα άτομα κ.ά. Επίσης, δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις – σε βάρος εκείνων που δεν έχουν μπροστά από το κατάστημά τους τέτοια ευχέρεια κοινόχρηστου χώρου.

Παρόμοια συμβαίνουν και με την κατάληψη της ακτής από ομπρέλες, ξαπλώστρες, παιγνίδια κ.λπ. Ο κ. Τζαμουράνης υπογράμμισε ότι απαιτείται ισονομία, διαρκής και συστηματικός έλεγχος, και φυσικά επιβολή των σχετικών κυρώσεων «αδιακρίτως πολιτικών φίλων και ψηφοφόρων».

  • Παύση εργασιών στο Ανοικτό Θέατρο

Το εργοτάξιο του Ανοικτού Θεάτρου, βόρεια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, παραμένει κλειστό εδώ και πάνω από 2,5 μήνες! Για την ακρίβεια, μετά τον καθαρισμό του οικοπέδου και την εκσκαφή της θεμελίωσης, το έργο σταμάτησε. «Τι ακριβώς έχει συμβεί και δεν συνεχίζεται το έργο;» ρώτησε ο κ. Τζαμουράνης – και εν αναμονή μιας απάντησης από τη δημοτική αρχή σημείωσε:

«Όπως δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος το καλοκαίρι πρόκειται να λειτουργήσει το Ανοικτό Θέατρο, παρά τις παλιότερες εξαγγελίες της δημοτικής αρχής. Δείγμα κι αυτό (δυστυχώς, όχι το μοναδικό…) της αδυναμίας έγκαιρης επίλυσης τυχόν προβλημάτων, της ανεπάρκειας προγραμματισμού και συντονισμού, της αποτυχίας ολοκλήρωσης ακόμα και ώριμων έργων, που χαρακτηρίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages