Οριστικός ανάδοχος για ανάπλαση δρόμου στην Πύλο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οριστικός ανάδοχος για ανάπλαση δρόμου στην Πύλο

Οριστικός ανάδοχος για ανάπλαση δρόμου στην Πύλο

Share This


Οριστικό ανάδοχο για το έργο ανάπλασης της οδού Νηλέως και της νότιας στοάς στην Πύλο, προϋπολογισμού 301.624,75 ευρώ ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Είναι η εταιρεία “Τσερπές – Κωτσάκης – Παπαδέας Ο.Ε.” με τον δ.τ. «ΑΝΕΛΙΞΗ Ο.Ε.» που ήταν και η μοναδική που έδωσε προσφορά, με έκπτωση 18%.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” και από χρηματικά υπόλοιπα εκποίησης δημοτικής περιουσίας.

Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Το έργο προβλέπει διατήρηση της κυκλικής μονόδρομης πορείας των οχημάτων γύρω από την πλατεία και τηρείται πλάτος οδών 4 μέτρων με διεύρυνση στα 11,54 μέτρα στη νότια απόληξη της πλατείας, για τη διευκόλυνση των ελιγμών μεγάλων οχημάτων λόγω και της παρουσίας του σταθμού ΚΤΕΛ.

Στην οδό Νηλέως το οδόστρωμα κατασκευάζεται συνεπίπεδα με τα πεζοδρόμια και οριοθετούνται οι χρήσεις και τα μεγέθη (οδοί, πεζοδρόμια, θέσεις στάθμευσης, διαβάσεις πεζών κλπ.).

Η οδός Νηλέως μονοδρομείται ως είσοδος στην πλατεία και καταργείται η υπάρχουσα νησίδα (εκτός κανονισμών). Το βασικό εύρος της οδού είναι 4 μέτρα, με εκατέρωθεν θέσεις στάθμευσης οχημάτων και δικύκλων και θέσεις τροφοδοσίας. Τα πεζοδρόμια έχουν εύρος από 3,25 έως 3,67 μέτρα και αποκτούν δενδροστοιχίες και σχετικό αστικό εξοπλισμό. Στο υποέργο εντάσσεται και η ανακατασκευή του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Οικονομίδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages