Μια εβδομάδα εκδηλώσεις για την 23η Μαρτίου στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μια εβδομάδα εκδηλώσεις για την 23η Μαρτίου στην Καλαμάτα

Μια εβδομάδα εκδηλώσεις για την 23η Μαρτίου στην Καλαμάτα

Share This


 
Το Σάββατο 18 Μαρτίου, από του Κουταλά, τη Βέργα και το Πανεπιστήμιο, θα ξεκινήσουν οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας και της Φάρις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης, στις 23 Μαρτίου 1821, ενώ μεγάλη γιορτή, πέραν της αναπαράστασης, διοργανώνεται για τις 22 Μαρτίου. Θα είναι ένα χορευτικό αντάμωμα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας με την ορχήστρα του φημισμένου δεξιοτέχνη στο λαϊκό κλαρίνο, καθηγητή Γιώργου Κωτσίνη. Ο συνολικός προϋπολογισμός των εκδηλώσεων του Δήμου και της Φάρις ανέρχεται στα 38.250 ευρώ και εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης…

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στου Κουταλά εκδήλωση με θέμα “Αντάμωμα Ελευθερίας”. Το απόγευμα στη Βέργα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια πινακίδας οδού προς τιμήν του Ποριώτη αγωνιστή καπετάν Μάνεση. Στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο θα γίνει η εκδήλωση “Δρόμοι του Μπαρουτιού”.

Την επομένη, Κυριακή 19 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη δοξολογία στο Μαρδάκι της Νέδουσας, καθώς και δεύτερη εκδήλωση στο Ελαιοχώρι. 

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις έξι το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία χορευτικό αντάμωμα με τίτλο “Με του χορού τα βήματα…”, με την ορχήστρα του Γιώργου Κωτσίνη, με την Κατερίνα Πάτση και τον Παναγιώτη Αγγελακόπουλο στο τραγούδι, με τον Θωμά Κωνσταντίνου στο λαούτο και το τραγούδι, τον Κώστα Κίκιλη στο βιολί και τον Μανούσο Κλαπάκη στα κρουστά, ενώ θα χορέψουν χορευτικά τμήματα Συλλόγωνν της Μεσσηνίας. 

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας, με τη συμμετοχή των τυμπανιστών της ομάδας του Πέτρου Κούρτη “Artventure”, καθώς και με πνευστά όργανα. 

Το Σάββατο 25 Μαρτίου θα δώσει συναυλία στο Μέγαρο Χορού η Δημοτική Φιλαρμονική καλαμάτας. 

Τέλος, την Κυριακή 26 Μαρτίου θα γίνουν, στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών, τα αποκαλυπτήρια των προτομών του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Γεωργίου Δικαίου. 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις δεν εκφράστηκαν ενστάσεις για τις εκδηλώσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, για μια ακόμη φορά όμως ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Πολυχρονόπουλος, σημείωσε ότι το πρόγραμμα ήρθε στο Διοικητικό Συμβούλιο έτοιμο, χωρίς να προηγηθεί κάποια συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο και να ζητηθεί από τα μέλη αν έχουν να προτείνουν κάτι. 

Στ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages