Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Καλαμάτας

Share This

 


Αυλαία τη Δευτέρα το βράδυ για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μ.μ. Καλαμάτας, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο. Το φεστιβάλ οργανώθηκε από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο.

Η Τελετή Λήξης ξεκίνησε με την ανακοίνωση των βραβείων του Φεστιβάλ, ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Τι έγινε στο Μαγγανιακό» σε σκηνοθεσία Αντωνίας Πτερνέα, μέλους της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, και παραγωγή του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, του Dock – Social Economy Zone και του Civic Europe, ενώ η βραδιά έκλεισε και με την ανακοίνωση του βραβείου κοινού, Ελληνικού και Ξένου ντοκιμαντέρ, όπως προέκυψε από την καταμέτρηση των ψήφων των θεατών.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Κυριάκος Λιαράκος, υπενθύμισε πως κάθε 1η και 2η Παρασκευή του μήνα συνεχίζεται η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης από το κοινό των ταινιών που θα λάβουν μέρος στο επόμενο Φεστιβάλ, στο νέο χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Κουτσομητοπούλου 6, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία τού να δίνεται το βήμα στους νέους δημιουργούς να παρουσιάζουν τα έργα τους στην κινηματογραφική αίθουσα.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, προβλήθηκαν 91 συνολικά ταινίες68 σε πανελλήνια πρεμιέρα. Είχαμε 40 ελληνικές ταινίες από νέους αλλά και από πιο έμπειρους δημιουργούς, αλλά και 30 πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών. Η διοργάνωση, φιλοξένησε συνολικά 50 σκηνοθέτες ή συντελεστές οι οποίοι παρέστησαν στην προβολή της ταινίας τους και μίλησαν με το κοινό. Φιλοξενήθηκαν επίσης 8 μέλη των κριτικών επιτροπών, οι οποίοι απόλαυσαν το πρόγραμμα αλλά και την πόλη της Καλαμάτας.

Απολογιστικά, το τετραήμερο φεστιβάλ προσέλκυσε πάνω από 1500 θεατές, ενώ ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το κάλεσμα των διοργανωτών στις οικογένειες να παρακολουθήσουν ειδικά επιλεγμένα ντοκιμαντέρ την Κυριακή το πρωί.

Μεγάλη ανταπόκριση είχε επίσης το αφιέρωμα στην Κύπρο και την Εισβολή, με αποκορύφωση την την συζήτηση για τη Κύπρο με τον Θέμο Δημητρίου, πολιτικό μηχανικό και μέλος του Συμβουλίου Ανοικοδόμησης και Επανεγκατάστασης Κύπρου και τους εκπροσώπους των ταινιών «38 Ημέρες» και το «Νυφικό της Αργυρώς» και «Κάλτσες Αταίριαστες», Κίκα Χατζηκούμη και Γιώργο Κολοκοτρώνη, την Κυριακή το απόγευμα.
Μάλιστα, αντιπροσωπεία της κυπριακής αποστολής επισκέφθηκε το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο χθες το πρωί, κομίζοντας ένα κουτί με παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα, δώρο από τον δήμαρχο της πόλης της Αγλαντζιάς Ανδρέα Κωνσταντίνου, πόλη αδελφοποιημένη με το δήμο μας από το 1993.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία του φεστιβάλ, με το δήμαρχο να εκφράζει ενδιαφέρον για τις δυο μαθητικές ταινίες του Γυμνασίου Αγλαντζιάς που πήραν μέρος στο πρόγραμμα. Οι Κύπριοι επισκέπτες Γιώργος Κολοκοτρώνης και Γιώργος Πιεριδης δήλωσαν δε ενθουσιασμένοι από την πόλη της Καλαμάτας και τη φιλοξενία λέγοντας πως θα γίνουν ένθερμοι διαφημιστές της, ενώ συγχάρηκαν τους συντελεστές του φεστιβάλ για την καλή δουλειά τους. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ευχή το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μ.μ. Καλαμάτας να πάει καλά και να καθιερωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages