ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ επέκταση των ορίων Λιμενικής Εγκατάστασης της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ επέκταση των ορίων Λιμενικής Εγκατάστασης της Καλαμάτας

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ επέκταση των ορίων Λιμενικής Εγκατάστασης της Καλαμάτας

Share This

 



Κατακόρυφη είναι η αύξηση προσέγγισης πλοίων στο λιμένα Καλαμάτας και κυρίως στο αγκυροβόλιο του λιμένα, τα τελευταία δύο έτη. Σημειώνεται ότι πλέον των 300 πλοίων ανά έτος εξυπηρετούνται από το λιμένα.

Στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και συγκεκριμένα του Ν. 3622/2007, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4770/2021, που επιβάλλει την αύξηση των ορίων της λιμενικής εγκατάστασης στο αγκυροβόλιο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας σε αγαστή συνεργασία με το Λιμεναρχείο Καλαμάτας έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες προκειμένου να συμπεριλήφθη το αγκυροβόλιο στη λιμενική εγκατάσταση ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής των εμπλεκόμενων αλλά και η ασφάλεια των πλοίων και των εγκαταστάσεων συμφώνα με τη Διεθνή Σύμβαση για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα του 1974 (SOLAS 74) και το Διεθνή Κώδικα του 2002 για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS).

Η επέκταση αυτή αναμένεται να φέρει επιπλέον έσοδα στο ΔΛΤΚ καθότι νομοθετικά προβλέπεται τέλος ελλιμενισμού στο αγκυροβόλιο 150 € το πρώτο 48ωρο και πέραν αυτού 100 € ανά 24ωρο.

Επίσης θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας για την ασφάλεια της λιμενικής εγκατάστασης.

Σε συνδυασμό με το Υδατοδρόμιο που επίκειται να λειτουργήσει εντός της λιμενικής εγκατάστασης, ο λιμένας Καλαμάτας αναβαθμίζει τον ρόλο του σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages