Η Καλαμάτα στους 48 προορισμούς για διακοπές με κόστος έως 100 ευρώ ανά βραδιά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Καλαμάτα στους 48 προορισμούς για διακοπές με κόστος έως 100 ευρώ ανά βραδιά

Η Καλαμάτα στους 48 προορισμούς για διακοπές με κόστος έως 100 ευρώ ανά βραδιά

Share This

 


H ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά τη θερινή περίοδο, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά, σύμφωνα με έρευνα της AirDNA. Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, ανέφερε πως «οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αποτελούν «λύση» για πολλούς ταξιδιώτες που αναζητούν οικονομική διαμονή» κατατάσσοντας την Καλαμάτα ανάμεσα στους 48 κορυφαίους και πιο οικονομικούς προορισμούς για διακοπές με κόστος έως 100 ευρώ ανά βραδιά.

Βασικό κίνητρο για τους νέους οι πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες

«Η επιθυμία και ταυτόχρονα η ανάγκη μη συνωστισμού και παράλληλα το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης, αλλά και για όσους διαθέτουν περιορισμένο “budget”», είπε ο κ. Μπάκας και συνέχισε λέγοντας:

«Η δυνατότητα του να μπορείς να φτιάξεις το καφέ σου, να μαγειρέψεις εντός της κατοικίας που διαμένεις, σου παρέχει την ευχέρεια εκεί που θα υπολόγιζες ότι δεν μπορείς να κάνεις διακοπές, να μπορείς τελικά να διαμείνεις 2-3 ημέρες παραπάνω.

Παράλληλα, η δυνατότητα που δίνεται ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική του ιδιοκτήτη ή/και του διαχειριστή του ακινήτου να φιλοξενηθούν τέσσερα ή/και περισσότερα άτομα σε μια κατοικία σύμφωνα με την δυναμική της, αποτελεί «λύση» τόσο για οικογένειες με περιορισμένο budget όσο και για τις παρέες των νέων, ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή που ο οικογενειακός προϋπολογισμός «βάλετε» τόσο λόγω του πληθωρισμού αλλά και της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευτεί».

Βασικός ρυθμιστής του κόστους διαμονής αποτελεί ο χρόνος της κράτησης

Ο κ. Μπάκας τόνισε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων κατοικιών ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα, είναι ολόκληρες κατοικίες άνω των 40τμ-60τμ, που για μια οικογένεια είναι σαν να επισκέπτεται το εξοχικό της. Το κόστος διαμονής για τετραμελή οικογένεια ή παρέα, σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 400€- 500€ για πέντε διανυκτερεύσεις».

Σημαντικό είναι οι ενδιαφερόμενοι εκδρομείς να γνωρίζουν ότι βασικός ρυθμιστής του κόστους αλλά και της διαθεσιμότητας, δηλαδή να μπορείς να έχει τη δυνατότητα να επιλέξεις κατοικία σύμφωνα με τις ανάγκες σου αλλά και το πορτοφόλι σου, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. Όσο νωρίτερα κλείσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να πετύχουμε.

Οι επιλογές πλέον είναι περιορισμένες, σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας όπως στη Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Ήπειρο και στα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής, η διαθεσιμότητα είναι μικρή για κατοικίες με κόστος μίσθωσης που να μην ξεπερνά τα 100€/διανυκτέρευση για τον μήνα Αύγουστο.

Προτάσεις διαμονής με κόστος έως 100€/διαμονή

Ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates αναφέρει πως «μια τετραμελής οικογένεια ή παρέα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει προορισμούς τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στη νησιωτική με το κόστος διαμονής να μην ξεπερνά τα 100€/διανυκτέρευση. Η μόνη διαφορά είναι ότι αν επιλέξουν προορισμό στη νησιωτική Ελλάδα, θα πρέπει να συνυπολογίσουν το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, και ανάλογα με το νησί αν θα μισθώσουν μέσο μετακίνησης στο νησί ή θα έχουν το δικό τους».

Όσοι θελήσουν να παραμείνουν στην Αττική και να ξοδέψουν τα κόστη βενζίνης ή εισιτηρίων στη διασκέδαση, μπορούν να επιλέξουν αυτοτελή κατοικίες/ή και διαμερίσματα σε περιοχές όπως Βραυρώνα, Αγία Μαρίνα και Κερατέα, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα. «Το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις, στη Κερατέα σε κατοικία 35τμ διαμορφώνεται στα 358€, στην Αγία Μαρίνα για κατοικία 40τμ το συνολικό κόστος αγγίζει τα 430€ και στη Βραυρώνα κατοικία 135τμ μισθώνεται προς 325€», τονίζει.

«Οι νέοι ή/και οι οικογένειες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς της Χαλκιδικής, αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβουν το κόστος μετακίνησης,. Το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις, στα Νέα Μουδανιά κυμαίνεται στα 327€ για κατοικία 50τμ, στη Νέα Καλλικράτεια τα 351€ για κατοικία 45τμ και στη παραλία Διονυσίου κατοικία 45τμ στα 33€.

Στη Πελοπόννησο, υπάρχουν περιοχές αλλά απαιτείτε μεταφορικό μέσο για να ευχαριστηθείς τη περιοχή και παράλληλα να επισκεφτείς διάφορες παραλίες.

Στη Καλαματά το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις, για κατοικία 55τμ κυμαίνεται στα 403€, στο Ναύπλιο τα 374€ για κατοικία 55τμ, στο Λουτράκι κατοικία 45τμ μισθώνεται προς 379€, στα Σελιανίτικα κατοικία 35τμ προς 318€, στο Τολό 60τμ κατοικία προς 458€, στη Παλαιά Επίδαυρο κατοικία 95τμ μισθώνεται προς 425€, στην Ερμιόνη κατοικία 50τμ προς 500€ και στην Ολυμπία του Ν.Ηλείας κατοικία 110τμ μισθώνεται προς 351€.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages