Χαλάζι στο Χατζή προβλημάτισε τους σταφιδοπαραγωγούς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χαλάζι στο Χατζή προβλημάτισε τους σταφιδοπαραγωγούς

Χαλάζι στο Χατζή προβλημάτισε τους σταφιδοπαραγωγούς

Share This

 


Οι καταστροφές από την έντονη χαλαζόπτωση στην περιοχή του χατζή του Δήμου Μεσσήνης σε πολλά στρέμματα καλλιέργειες σταφίδας , ελιάς, αμπελιού, αλλά και κηπευτικών. Επιβεβαιώνουν ότι οι αγρότες είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα ανά πάσα στιγμή όλο το χρόνο, ακόμα και λίγο πριν τη συγκομιδή της σοδειάς τους. Όλοι οι κόποι της χρονιάς μπορεί να πηγαίνουν χαμένοι, να μένουν χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα, ενώ έχουν πραγματοποιήσει πολλά από τα καλλιεργητικά έξοδα και φροντίδες στα πληγέντα από το χαλάζι χωράφια τους. Επιπρόσθετα οι παραγωγοί σταφίδας πλέον έχουν πληγεί διπλά, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν υποστεί μια κοροϊδία από κράτος και εμπόρους άνευ προηγούμενου με αποτέλεσμα να έχουν δώσει το προϊόν πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής, πράγμα που σε συνδυασμό με τις τεράστιες αυξήσεις σε εφόδια, πετρέλαιο, ΔΕΗ έκανε την φετινή καλλιέργεια ασύμφορη  .

Το αγροτικό εισόδημα συνεχώς μειώνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ. Οι αγρότες ως συνέπεια, αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς τους και άλλες υποχρεώσεις (όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, ανοιχτές – μειωμένες τιμές, χρέη προς τρίτους, τράπεζες, ΕΛΓΑ, εφορία, ΟΓΑ, ΕΝΦΙΑ κ.ά.).

Καλούμε τους αγρότες να οργανωθούν και να αγωνιστούν. Γνωρίζουν πολύ καλά πως ο ΕΛΓΑ με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων δεν ασφαλίζει και δεν αποζημιώνει στο 100% τη ζημιά! Να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να μη γίνουν θύματα για ακόμα μια φορά ανέξοδων υποσχέσεων και γενικόλογων “δεσμεύσεων”. Να καταδικάσουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Να εμπιστευτούν τη δική τους δύναμη και να διεκδικήσουν:

-Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και να προχωρήσουν σε γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.

-Να αλλάξει ο αναχρονιστικός και αντιδραστικός  κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς καθυστερήσεις.

-Αντιχαλαζική προστασία, με εναέρια και επίγεια μέσα, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους.

-Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων, των ασφαλιστικών εισφορών ώσπου να δοθούν τα χρήματα των αποζημιώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages