Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth for Europe (Y4EU) πραγματοποιείται στο Δήμο Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth for Europe (Y4EU) πραγματοποιείται στο Δήμο Μεσσήνης

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth for Europe (Y4EU) πραγματοποιείται στο Δήμο Μεσσήνης

Share This

 


Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth for Europe (Y4EU) πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 16 Μαΐου στο Δήμο Μεσσήνης με τη συμμετοχή επτά οργανισμών από αντίστοιχες χώρες. Το πρόγραμμα που διοργανώνει ο Δήμος, υποστηρίζεται στην υλοποίηση των δράσεών του από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΡΕΚΤΗΣ».

Το εν λόγω έργο, ακολουθώντας τη φιλοσοφία όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και στην διαπολιτισμική και κοινωνική συμμετοχή τους για την ανταλλαγή καλών πρακτικών στις τοπικές κοινωνίες.

Μέσω του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 9 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημαρχείο Μεσσήνης, επίσημη υπογραφή της συμφωνίας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών οργανισμών.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, αύριο Παρασκευή 13 Μαΐου στις 3:30 μ.μ. θα υποδεχθεί στο γραφείο του τους Δημάρχους των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών χωρών, σε μία συνάντηση γνωριμίας. Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Ουγγαρία και Λιθουανία (δεν θα παραστούν Κύπρος και Λετονία).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί οι συμμετέχοντες του Youth for Europe, αύριο το πρωί, θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στο Ανδρομονάστηρο.

Το Σάββατο 14 Μαΐου στις 9:15 π.μ. στο Κέντρο Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Καρτερόλι, θα γίνουν παρουσιάσεις των οργανισμών συμμετοχής από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ομάδων. Στις 10:30 π.μ. θα υλοποιηθεί από την ΡΕΚΤΗΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, καλλιτεχνικό εργαστήρι κεραμικής στον προαύλιο χώρο του Καρτερολίου, όπου οι συμμετέχοντες θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου, που θα παραπέμπει στους σκοπούς του προγράμματος. Οι δημιουργίες θα αποδοθούν στον δήμο Μεσσήνης.

Στις 12:45 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι γευσιγνωσίας, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του κέντρου ανάδειξης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Καρτερόλι. Εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ομάδων θα παρουσιάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα αντιπροσωπευτικό γεύμα του τόπου τους, με σκοπό την ανάδειξη της διαπολιτισμικής γαστρονομικής ταυτότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών συμμετοχής. Ακολούθως θα παρατεθεί γεύμα με τα πιάτα που θα δημιουργηθούν από τους εκπρόσωπους των ευρωπαϊκών ομάδων μαζί με πιάτα από ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Η παραμονή στο Καρτερόλι θα ολοκληρωθεί με την ξενάγηση στον μουσειακό χώρο του κέντρου ανάδειξης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την Κυριακή 15 Μαΐου στις 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκδήλωση της υπογραφής της συμφωνίας φιλίας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα του Δημάρχου Μεσσήνης και στη συνέχεια θα υπογραφεί η συμφωνία φιλίας και συνεργασίας για την αδελφοποίηση των πόλεων των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών οργανισμών και θα γίνει ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών. Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση των δράσεων των οργανισμών, από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ομάδων και θα συζητηθεί το ζήτημα της διαπολιτισμικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των νέων, στις τοπικές κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages