Ολομέτωπη “επίθεση” Παν. Χειλά σε δημοτική αρχή ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ολομέτωπη “επίθεση” Παν. Χειλά σε δημοτική αρχή ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ολομέτωπη “επίθεση” Παν. Χειλά σε δημοτική αρχή ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This

 


Σε παρέμβασή ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος αναφέρεται σε μια σειρά από θέματα που αφορούν το Δήμο Καλαμάτας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Πολιτική Ενημέρωση

Δήμος Καλαμάτας 2022

  1. Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός Βέργας: Η λανθασμένη ή καλύτερα ευκαιριακή προσφυγή του Δήμου Καλαμάτας στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 2011, για την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης, και η μετέπειτα απόρριψη του αιτήματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ακολουθήθηκε από μια προβληματικήανάθεσημιας εκ νέου μελέτης «βελτίωσης» του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με «Σημειακές Τροποποιήσεις». Η πολεοδόμηση της πλέον τουριστικής ζώνης στην περιοχή της Παραλίας Βέργας στην Καλαμάτα, δεν θα έρθει μέσα από την πολιτική παρουσία του κ. Νίκα, του κ. Βασιλόπουλου και των συνεργατών τους. Θα έρθει μέσα από την επιστημονική κατάρτιση. Είχαν χρόνια ολόκληρα οι κύριοι αυτοί για να επιλύσουν το ζήτημα και δεν το έπραξαν. Προτρέπονται οι ιδιοκτήτες της περιοχής να αναζητήσουν αλλού λύσεις. Επιπρόσθετα, παρά τις συνεχείς ερωτήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, με θεσμικό και επίσημο τρόπο εντός του πολιτικού σώματος, καταγράφεται πλήρης απαξίωση και αδιαφορία από τον δήμαρχο Καλαμάτας του οποίου τον εκπρόσωπο κ. Ιωάννη Μπάκα στήριξε και στηρίζει πολιτικά μερίδα των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής. Επιπρόσθετα, δεν καταγράφεται καμία προσπάθειασχεδιασμού για την ανάπτυξη υποδομών στην συγκεκριμένη περιοχή. Μηδενική ασφαλτόστρωση των φθαρμένων κεντρικών και περιφερειακών οδών στην πλέον τουριστική ζώνη του Δήμου Καλαμάτας με την μεγαλύτερη ποσοστιαία συνεισφορά στα έσοδα και στον πλούτο του ταμείου του Δήμου Καλαμάτας. Ευθύνονται αποκλειστικά οιυποστηρικτές του κ. Ιωάννη Μπάκα για αυτήν την εξέλιξη.

 

  1. Απευθείας αναθέσεις: Να γίνουμε πολύ ξεκάθαροι σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις. Δεν υπάρχουν καλές απευθείας αναθέσεις και κακές απευθείας αναθέσεις.Όλες οι απευθείας αναθέσεις είναι κακές και εκφράζουν μια νοσηρή πολιτική αντίληψη.Αυτή είναι μια καθολικά προβληματική και ζημιογόνα πρακτική για το δημόσιο συμφέρον και αφορά το σύνολο των απευθείας αναθέσεων, όχι τμήμα τους. Όταν δεν επιτρέπεται στον ελεύθερο ανταγωνισμό να λειτουργήσει, επειδή ορισμένοι έχουν αναλώσει ολόκληρη τη ζωή τους ως εγκάθετοι σε πολιτικά γραφεία, και το μόνο που γνωρίζουν είναι οι μικρο-εξυπηρετήσεις με μικρο-πολιτικά ανταλλάγματα,απαξιώνεται η υγιής επιχειρηματικότητα, συντηρούνται οι πολιτικές συντεχνίες,επιβιώνουν κρατικοδίαιτα σωματεία χείριστουείδους, με πολύ χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών και τεχνογνωσία από τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις της ελεύθερης αγοράς.Ανεξαρτήτως από τα άνω όρια που θέτει κάθε φορά το εκάστοτε Υπουργείο για το ύψος των απευθείας αναθέσεων, είτε είναι 000 ευρώ είτε είναι30.000 ευρώ, Δήμοι και Περιφέρειες οφείλουν να προβαίνουν σε ανοιχτή κλήση ιδιωτών για λήψη προσφορών για κάθε έργομε διαφανείς διαδικασίες και ξεκάθαρα δομημένα κριτήρια επιλογής.Όχι φτιάχνουμε ένα σωματείο ή μια αναπτυξιακή τους αναθέτουμε να ορίσουν τα κριτήρια επιλογής για μια μελέτη ή ένα έργο, και τα κριτήρια να καθορίζονται φωτογραφικάγια τους παρακείμενους, για να ακολουθήσουν αδιαφανείς αναθέσεις σε φιλικά προσκείμενα πρόσωπα και εργολάβους. Αυτό λέγεται πολιτική αλητεία και υποχρεωτικά πρέπει να εκλείψει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ποσά της τάξης των 150,000 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις του Δήμου Καλαμάτας. Τις πρακτικές αυτές πρέπει να μάθουμε όλοι και όλες να τις λέμε και τις αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Είναι αποκλειστικά εξυπηρέτησηοικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, ένθεν και εκείθεν.

 

  1. Δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος: Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε ρητά, εντός του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ΚΑΤΑ της εισήγησης του Υπουργείου Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας (!) 1,5 χρόνο περίπου πριν. Η κα. Αλειφέρη εκλεγμένη, ωφελημένη και υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία και ο κ. Βασιλόπουλος – δήμαρχος Καλαμάτας, ομοίως. Έχει ή δεν έχει κολλήσει το έργο αυτό, ύστερα από τις τοποθετήσεις αυτές; Εάν έχει κολλήσει, έχει κολλήσει με αποκλειστική ευθύνη των υφιστάμενων εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας, οι οποίοι/οποίες στράφηκαν κατά των εισηγήσεων του Γενικού Γραμματέα του αρμόδιου Υπουργείου. Πολιτικός τους προϊστάμενος έκανε αυτές τις υποδείξεις;
  2. Στρατόπεδο Καλαμάτας: Ύστερα από το σχετικό κάλεσμα του αρμόδιου υπουργείου για κατάθεση προτάσεων εκμετάλλευσης του χώρου αυτού, ο δήμαρχος Καλαμάτας και οι υφιστάμενοί του δεν κίνησαν καμία διαδικασία για την ανάδειξη του στρατοπέδου, και ειδικότερα για την προσέλκυση διεθνών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και πολλαπλασιαστικών επενδύσεων στην πόλη μας. Τρία χρόνια μετά την εκλογή του οι εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου Καλαμάτας παραμένουν αναξιοποίητες και παρακμάζουν με μηδενικό οικονομικό αποτύπωμα στα εισοδήματα των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας.Δεν αρκούν τα πρόσφατα ταξίδια του δημάρχου Καλαμάτας στην αυλή των Αμερικανικών Πανεπιστημίων, έχουν πράγματι πολύ ωραία αυλή το Harvardκαι τοMIT. Καλό θα ήταν ωστόσο, όσοι διεκδικούν δημόσια αξιώματα στον πολιτικό θώκο, να μπαίνουν και στις αίθουσες διδασκαλίας. Διαφορετικά πως θα προσφέρουν; Τι έχουν να προσφέρουν στα κοινά; Διαφορετικά απλά περιφέρονται και με την πολιτική παρουσία τους εκεί, καταλήγουν “αυλικοί”, και αυτοί και οι ψηφοφόροι τους. Και εκεί, όπως και εδώ.
  3. Ανοιχτό θέατρο Καλαμάτας: Οφείλουμε όλοι να μας να γνωρίζουμε, με τον πλέον επίσημο και θεσμικό τρόπο, εάν αγνοείται ή όχι το 61,63% του σκυροδέματος που θα έπρεπε να έχει πέσει εκεί, κατά την προεκλογική περίοδο του 2019, μετά τους νέους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας και μετά την αντικατάσταση των κερκίδων του συγκεκριμένου έργου με νέο υπο-έργο Σιδηροκατασκευής; Οφείλουμε όλοι μας, πολίτες και αιρετοί, να γνωρίζουμε εάν ευσταθούν τα όσα ακούστηκαν και καταγράφηκαν στα πρακτικά του πολιτικού σώματος. Αυτός είναι ο λόγος που δεν ολοκληρώνεται το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας παρά τις ανακοινώσεις εγκαινίων το 2019; Αυτός είναι ο λόγος που ο δήμαρχος Καλαμάτας επιζητά διακαώς νέα ανάθεση σε νέο εργολάβο για το συγκεκριμένο έργο; Αυτό είναι ή δεν είναι οικονομικό σκάνδαλο; Υπάρχει σχετική εισαγγελική διερεύνηση και γνωμοδότηση από την αντιεισαγγελέα κυρία Όλγα Νάτση16 μήνες (!) μετά την σχετική έγγραφη αναφορά που έλαβε με υπ’ αριθ. 3021/8/5399-α’ από την 09/12/2020 για το συγκεκριμένο θέμα; Υπάρχει εισαγγελικό πόρισμα; Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν το εισαγγελικό έργο υφίσταται πολιτικές παρεμβάσεις και ποδηγετήσεις, και το λόγο για τον οποίο καταγράφονται αυτές οι αγκυλώσεις, εάν καταγράφονται, δεν είμαστε δικαστές. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι διακριτός. Ωστόσο, αφενός οι πολίτες της Καλαμάτας μέσω των πολιτικών εκπροσώπων τους επιζητούν σαφείς απαντήσεις από το εισαγγελικό σώμα, και αφετέρου, κανένας δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο σε μια δημοκρατία, πόσο μάλλον σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία.Link: https://docdro.id/JD9ExVO
  4. Χρεωκοπία της ΔΕΥΑΚ: Υπολειτουργία και επανειλημμένες αναφορές του ίδιου του δημάρχου Καλαμάτας για επερχόμενη Χρεωκοπία της ΔΕΥΑΚ. Δεν είχε μεγάλα πλεονάσματα ο Δήμος Καλαμάτας το 2019 όταν παρέδωσε ο κύριος Νίκας; Δεν ήταν ένας νοικοκυρεμένος και πολύ πλούσιος Δήμος ο δήμος Καλαμάτας όπως διατυμπάνιζαν ορισμένοι; Ξέρουμε όλοι, ποιοι θα πληρώσουν τα επερχόμενα αυξημένα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης για να μη χρεωκοπήσει η ΔΕΥΑΚ. Ποιος διοικούσε και διοικεί την ΔΕΥΑΚ κύριε Βασιλόπουλε; Γνωρίζουν οι δημότες Καλαμάτας; Ποιον όρισαν υπεύθυνο οι Καλαματιανοί και οι Καλαματιανές με την ψήφο τους για την οικονομική διαχείριση της ΔΕΥΑΚ, χωρίς καμία απολύτως οικονομική κατάρτιση και γνώση; Θανάσης Βασιλόπουλος λέγεται και εκτός από δήμαρχος είναι και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίζει ο πολίτης της Καλαμάτας, που έκρινε ότι ο κ. Βασιλόπουλος είναι ο καταλληλότερος δήμαρχος για τον Δήμο Καλαμάτας, γιατί δεν ολοκληρώνεται το πολυδιαφημισμένο Παράρτημα Ασπροχώματος, καιο επίσης, γιατί δεν ολοκληρώνεται ο διθυραμβικός Αγωγός ύδρευσης Φ-800;Γιατί έχουν μείνει όλα στη μέση; Γιατί τόση ανεπάρκεια; Γνωρίζουμε.
  5. Οδός Ναυαρίνου: Το μικρό έργο ανάπλασης των 150-200 μέτρων της οδού Ναυαρίνου στο πιο κεντρικό σημείο στην παραλία της Καλαμάτας, έχει δημιουργήσει τόση δυσαρέσκεια στον επιχειρηματικό κόσμο της εστίασης, πολλαπλάσια αυτής της αντίστοιχης περίπτωσης της οδού Ιατροπούλου λίγους μήνες πριν, και της οδού Αναγνωσταρά. Ο δήμαρχος Καλαμάτας αρνήθηκε το Εξώδικο των επαγγελματιών της οδού Ναυαρίνου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 26.04.2022. Το τραγελαφικό της υπόθεση είναι ότι μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο τον εμφανίζει σε πολλαπλά μέσα ενημέρωσης να απαντά στο εξώδικο των επαγγελματιών με συνέντευξη τύπου και να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αυτό λέγεται μηδενική πολιτική αντίληψη &ευθιξία. Αυτά να τα βλέπει και να τα κρίνει ο επιχειρηματικός κόσμος της Καλαμάτας. Ενδεχομένως μερίδα των επιχειρηματιών της οδού Ναυαρίνου, στις εκλογές του 2019 να έκριναν ότι ο κ. Βασιλόπουλος και το γνωσιακό του επίπεδο επαρκούν για την ανάπλαση των 150-200 μέτρων έξω από τα καταστήματά τους. Σήμερα, βρίσκονται θεατές στο «Σκονισμένο Καλοκαίρι του Πεζοδρομίου».«Αηδιάζοντες και αγανακτούντες και βλέποντες την γενική κατάπτωσιν των πολιτευομένων ερωτώμεν αυτούς, μη τυχόν αληθώς πταίει το Έθνος; Τίς πταίει;».
  6. Οδός Αναγνωσταρά: Υπήρξε ένα ατύχημα με έναν νεκρό αρτοποιό συμπολίτη μας στην συγκεκριμένη οδό σε έργο του Δήμου Καλαμάτας. Όταν χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές, η μακρόπνοη καθυστέρηση του συγκεκριμένου έργου, δεν είναι πλέον το μείζον. Όταν η πολιτική ανεπάρκεια και η αδιαφορία για τη λήψη μέτρων ασφαλείας, κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Παραίτηση; Δεν θα παραιτηθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος; Ο δήμαρχος που τον διόρισε σε αυτή τη θέση και η αβλεψία τουπου στοίχισε μια (;) ανθρώπινη ζωή στην πόλη της Καλαμάτας; Στις πλημμύρες του 2016 που η Καλαμάτα θρήνησε ξανά θύματα ήταν ή δεν ήταν υπεύθυνα τα ίδια πρόσωπα; Δεν ήταν τότε τα ίδια ακατάλληλα πρόσωπα αντιδήμαρχοι του κ.Νίκα;Ρητορική είναι η ερώτηση. Γνωρίζουμε.
  7. Ίδρυμα Παναγιώταρου – Μικρή Μαντίνεια: Το ίδρυμα Παναγιώταρου παραμένει εγκαταλελειμμένο χρόνια τώρα, όπως και πολλά άλλα ζητήματα στο Δήμο Καλαμάτας. Η προσπάθεια απευθείας ανάθεσης σε μοναδικό υποψήφιο λίγους μήνες πριν, η συνεχιζόμενη αδράνεια και η πρωτοφανής απουσία γνώσης και κατάρτισης, έχει οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση και μαρασμό το συγκεκριμένο ακίνητο και το σύνολο των δραστηριοτήτων στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας. Γιατί γίνεται αυτό; Επειδή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κοιτάζουν που έχει κάθε μέρα λιτανεία για πάνε να κάτσουνμπροστά-μπροστά για να τους βγάλουν φωτογραφίες οι δημοσιογράφοι και να τους πάρει η κάμερα, αντί να εργάζονται στο γραφείο τους στο Δήμο Καλαμάτας, να μελετούν και να λύνουν τα ζητήματα αυτά. Αυτή είναι η δουλειά τους, όχι οι μεγάλοι σταυροί.Αυτός είναι ο λόγος. Και κυρίως, διότι, υπάρχουν ανάμεσά μας εγκεφαλικά ανεπαρκείςψηφοφόροιπου επικροτούν αυτές τις αντιλήψεις, αυτές τις πρακτικές και αυτές τις συμπεριφορές. Είναι οι ίδιοι ψηφοφόροι οι οποίοι/ες παραπονιούνται για τα δεινά τους και την κακή τους τη μοίρα.
  1. Όροι δόμησης της ανατολικής παραλίας: Η απουσία όρων δόμησης είναι ο λόγος για τον οποίο αναβάλλονται συνεχώς οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στην περιοχή της Ανατολικής Παραλίας του Δήμου Καλαμάτας. Λόγω ανικανότητας της δημοτικής αρχής του κ. Βασιλόπουλου να στελεχώσει με μηχανικούς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, ή να δημοπρατήσει μέσω διαφανούς εξωτερικής ανάθεσης τη μελέτη πολεοδόμησης, για να προχωρήσει ο Δήμος σε σαφή καθορισμό των όρων δόμησηςστη συγκεκριμένη υποβαθμισμένη περιοχή. Χωρίς επαρκείς όρους δόμησης, δεν θα επενδύσει κανένας στην ανατολική παραλία και θα συνεχίσει να απαξιώνεται και να παρακμάζει. Αυτό που δεν καταλαβαίνει με διαύγεια ο μέσος πολίτης αυτής της πόλης που ψήφισε τον κ. Βασιλόπουλο, είναι ότι λόγω των ζητημάτων αυτών, κάθε μέρα χάνει χρήματα. Είτε λειτουργεί ένα πρατήριο, είτε ένα εμπορικό κατάστημα, είτε ένα γραφείο-ιατρείο-φαρμακείο, κάθε μέρα γίνεται φτωχότερος/η.

 

  1. Σκουπιδότοπος Μαραθόλακκας: Ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας ισχυρίζεται ότι είναι καθόλα νόμιμη η λειτουργία της, παρόλο πουαρνήθηκε να υπογράψει για την νομιμότητα αυτή η επιτροπή διαχείρισης του Δήμου Καλαμάτας.Υπάρχει σχετική εισαγγελική διερεύνηση και γνωμοδότηση από την αντιεισαγγελέακυρία Όλγα Νάτση16 μήνες (!) μετά την σχετική έγγραφη αναφορά με υπ’ αριθ. 3021/8/5399-α’ από την 09/12/2020;Υπάρχει έγγραφο πόρισμα από την κυρία αντιεισαγγελέα, για να ενημερωθούν σχετικά οι αυτοδιοικητικοί και οι πολίτες της πόλης τηςΚαλαμάτας για το αν τηρείται η νομιμότητα; Για δεύτερη φορά…Υφίσταται βλάβη του δημοσίου συμφέροντος κυρία ΝάτσηΤηρείται ο νόμος; Σε περίπτωση που αδυνατεί να ανταποκριθείστον ρόλο της η εισαγγελική λειτουργός, υπάρχει πρόθεση γιαπεραιτέρωενέργειες ενημέρωσηςπρος τα αρμόδιαεθνικά και ευρωπαϊκάόργανα.Link: https://docdro.id/JD9ExVO
  1. Τουριστική προβολή Καλαμάτας: Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για την τουριστική ταυτότητα του Δήμου Καλαμάτας, και φτάσαμε αισίως στον Μάιο του 2022, και ακόμα βλέπουμε δημοσιεύσεις με τίτλο: «Συνεχίζεται η διαβούλευση προτάσεων για την Τουριστική Ταυτότητα της Καλαμάτας» και άλλα γραφικά. Κύριε δήμαρχε, οι επισκέπτες της πόλης μας ήδη έχουν κάνει κρατήσεις στα καταλύματα της Καλαμάτας για την τουριστική σεζόν του 2022 και σε λίγες ημέρες, λόγω της απουσίας ικανοποιητικού πλήθους κλινών στην πόλη μας,η Καλαμάτα θα έχει μια ικανοποιητική πληρότητα για τη σεζόν, χωρίς την ανάγκη για καμία δική σας παρέμβαση. Η ελεύθερη αγορά έχει ήδη αυτορυθμιστεί. Αν εσείς και οι συνεργάτες σας στους οποίους αναθέσατε τη μελέτη και την επικοινωνία του τουριστικού προϊόντος, ακόμα μελετάτε την «ταυτότητα» και το «brand»της Καλαμάτας σε λίγο που η πληρότητα θα φτάσει το 100% για την καλοκαιρινή σεζόν σε ποιόν θα χρειαστεί να προωθηθούν τα καταλύματατης Καλαμάτας για το 2022 και γιατί; Και επιπλέον γιατί, δεδομένης αυτής της πληρότητας, θα χρειαστεί να δαπανηθούν τα υπέρογκα δεσμευμένα κονδύλιατου προϋπολογισμού του 2022;Όλοι γνωρίζουμε.
  2. Ενοχή και Καταδίκη αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη και περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας και το θάνατο του συμπολίτη μας στο Σαϊτοπόλεμο του 2019 με 24 μήνες φυλάκιση. Παραίτηση; Δεν θα παραιτηθεί ο καταδικασμένος τότε αρμόδιος και νυν αντιδήμαρχος; Για τον νυν Περιφερειάρχη δεν ρωτάμε. Γνωρίζουμε.
  3. Μήνυση &εξώδικα κατά μελών της αντιπολίτευσης: Δεν εμφανίστηκαν οι συνεργάτες σας κύριε δήμαρχε Καλαμάτας στο δικαστήριο την 03.2021, ημέρα Τετάρτη, για να διεκδικήσουν το δίκιο τους (;), γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζετε η αλήθεια είναι μια. Συνεργάζεστε με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, και όχι μόνο. Η αλήθεια είναι αυτή. Έναν δικηγόρο είδαμε που ήρθε να ζητήσει αναβολή της δίκης, ο οποίος όλως τυχαίως, ήταν επι σειρά ετών αντιδήμαρχος του κ. Παναγιώτη Νίκα και νυν νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Λες και η περιφέρεια δεν διαθέτει έμμισθους νομικούς. Αυτά να μην τα λέμε; Για το λόγο αυτό, αλλά και για τους ανωτέρω, να είστε πιο προσεκτικός όταν εκφράζεστε δημόσια κ. Δήμαρχε Καλαμάτας. Δεν είστε σε θέση να λέτε προκλητικά: «Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι» εντός του πολιτικού σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην πολιτική κριτική που σας ασκείται. Δεν είστε σε θέση να εκβιάσετε μέλη της αντιπολίτευσης για την πολιτική κριτική που σας γίνεται για την αυταπόδεικτη ανεπάρκειά σας, κυρίως λόγω αντίληψης και έλλειψης στοιχειώδους κατάρτισης. “Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι αγαπητέ, και αν υπάρχουν, θα το κρίνουν όσοι είναι σε θέση να το πράξουν”. Και κυρίως θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι του Δήμου Καλαμάτας στις ερχόμενες εκλογές.

 

  1. Η υφιστάμενη πολιτική εκπροσώπηση στην πόλη της Καλαμάτας, τόσο κεντρικά όσο και αυτοδιοικητικά, παραμένει συστολική. Η οικονομική ανάπτυξη στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα παραμένει δέσμια μικροπολιτικών και ευρύτερων αγκυλώσεων. Παραμένει ευθύνη των επιχειρηματιών και των επιστημόνων αυτής της πόλης, η ανατροπή της συνεχιζόμενης οικονομικής υποβάθμισης της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και η αποτελεσματική αποτροπή του πολιτικού και ευρύτερου ευτελισμού.

Εν κατακλείδι, παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας άφθαρτοςαδέσμευτος και κραταιός. Εγγυώμαι ότι όσο οι πολίτες της Καλαμάτας επιλέγουν να με εξουσιοδοτούν με την ψήφο τους, εγώ θα εκφράζω πάντοτε αυτό που βλέπω και αυτό που πιστεύω, χωρίς να υπολογίζω νυν και πρώην δημάρχουςκρατικοδίαιτα σωματείαπρώην βουλευτές της χρυσής αυγής ή τις όποιες πολιτικές και οικονομικές συνέργειες έχουν προκύψει από αυτά τα πολιτικά αμαλγάματα εξυπηρέτησης συμφερόντων, εις βάρος του πολίτη που δεν προλαβαίνει να πληρώνει φόρους και τέλη. Διαβεβαιώνω, τέλος, τους πολίτες της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας ότι δεν έχω καμία απολύτως ανάγκη την ψήφο αυτή, για να πετύχω τους προσωπικούς μου στόχους.

Χειλάς Θ. Παναγιώτης

Υπ. Διδάκτωρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Διοίκησης & Επιχειρηματικότητας

www.cheilas.com

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

Τα παραπάνω κοινοποιούνται στους ακόλουθους παραλήπτες:

  1. Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CVRIA)Registry@curia.europa.eu
  2. Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO)huertas-cerdeira@consilium.europa.eu
  3. Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (ΟLAF)OLAF-FMB-SPE@ec.europa.eu
  4. Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HUDOC)info@hudoc.echr.coe.int
  5. Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου info@nchr.gr
  6. Τομέα Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνώνinfo@law.uoa.gr
  7. Τομέα Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςinfo@law.auth.gr
  8. Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέωνinfo@ende.gr
  9. Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματοςgg-fpdp@minfin.gr
  10. Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάταςinfo@dskalamatas.gr
  11. Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάταςemporikossyllogos@gmail.com
  12. Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάταςdioikitiko@eisaggeliaprotodikon-kalamatas.gov.gr
  13. Γραμματεία Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάταςatkalamatas@astynomia.gr
  14. κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου ΚαλαμάταςDimitriosPolitis7@gmail.com
  15. Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσουperiferiarxis@ppel.gov.gr
  16. Γενική Γραμματεία κ. Πρωθυπουργούprimeminister@primeminister.gr
  17. Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages