Λιμάνι Καλαμάτας: Διάσωση τα ξημερώματα 18 μεταναστών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λιμάνι Καλαμάτας: Διάσωση τα ξημερώματα 18 μεταναστών

Λιμάνι Καλαμάτας: Διάσωση τα ξημερώματα 18 μεταναστών

Share This

 


μικρά παιδιά και τρεις γυναίκες είναι μεταξύ των 18 προσφύγων – μεταναστών που μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής – περίπου στις 4 – στο λιμάνι της Καλαμάτας, αφού το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε χθες το απόγευμα σήμα κινδύνου, βόρεια της Λιβύης, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, πλέοντας αρκετά μίλια ανοιχτά του μεσσηνιακού κόλπου.

Μεταξύ των διασωθέντων είναι μια έγκυος, ένα βρέφος 5 μηνών και παιδιά ηλικίας έως 6 ετών.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το λιμενικό και παραπλέοντα σκάφη και μετά τη διάσωση και περισυλλογή τους, αποφασίστηκε η μεταφορά τους στην Καλαμάτα, όπου προσωρινά παραμένουν στις αποθήκες του λιμανιού, όπου είναι ο καθιερωμένος χώρος βραχείας φιλοξενίας, με υποτυπώδεις συνθήκες, με στρώματα και χημικές τουαλέτες.

Από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με δήλωση στο Messinialive του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καλαμάτας Γιώργου Φάββα, κινητοποιήθηκαν όλες οι δομές της πολιτικής προστασίας του δήμου Καλαμάτας, η υπηρεσία πρόνοιας, εθελοντές της ΟΑΚ 4Χ4 και του Ερυθρού Σταυρού, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και όλοι ήταν σε ετοιμότητα για την υποδοχή τους.
Με την άφιξή τους διενεργήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ rapid test και όλα είναι αρνητικά. Στους πρόσφυγες – μετανάστες προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμός, νερό και τροφή αλλά και ιατροφαρμακευτική βοήθεια.
Από το λιμεναρχείο της Καλαμάτας είναι σε εξέλιξη η προανάκριση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι 16 δηλώνουν συριακής καταγωγής, ένας Αιγύπτιος και μια γυναίκα από την Υεμένη.
Με δήλωσή του στο Messinialive ο Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος έκανε λόγο για “απαράδεκτες συνθήκες φιλοξενίας, κατα γης, με πραγματικά άγριες καταστάσεις, αφού για άλλη μια φορά δεν υπάρχει μια μόνιμη δομή φιλοξενίας, παρά την δέσμευση παλιότερα και του νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ώστε να δημιουργηθεί μια αξιοπρεπή δομή φιλοξενίας, τόσο στην Καλαμάτα όσο και στην Πύλο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages