ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ο Κοσμόπουλος για αδιαφάνεια, αναθέσεις και παρατάσεις στο Δήμο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ο Κοσμόπουλος για αδιαφάνεια, αναθέσεις και παρατάσεις στο Δήμο Καλαμάτας

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ο Κοσμόπουλος για αδιαφάνεια, αναθέσεις και παρατάσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Share This

 


Δημιουργική… αναστάτωση στο δήμο της Καλαμάτας με τις τελευταίες δημαιρεσίες να δρομολογούν την επόμενη κίνηση από τις αντιπολιτεύσεις πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν (δείτε εδώ). Όπως μάλιστα προσέγγισε ο Βασίλης Κοσμόπουλος η όλη διαδικασία σύγκλισης έχει ήδη βρει βηματισμό, και, απομένει να λάβει μορφή με το πρόσωπο να είναι εκείνο που θα καθορίσει και την… κατάληξη του όλος εγχειρήματος.

Ο κ. Κοσμόπουλος μιλώντας στην Δέσποινα Ηλιοπούλου και την εκπομπή «τι λες τώρα» στο ίδιο μήκος κύματος και με τις αναφορές χθες του Βασίλη Τζαμουράνη ανέφερε αρχικά: «Είναι γεγονός πως έχει ξεκινήσει μια διαδικασία και εκεί που συμφωνούμε, προσπαθούμε το επόμενο διάστημα να έχουμε και κοινές δράσεις. Πρέπει να επιτευχθεί η αναγκαία ώσμωση μεταξύ ώστε να φθάσουμε μέχρι το καλοκαίρι το αργότερο να φθάσουμε σε μια μορφή τέτοια που θα έχει και τους υποψηφίους, αλλά και τον επικεφαλής κυρίως που θα οδηγήσει την αντιπολίτευση σε αυτή την επόμενη μέρα. Αυτό θα το δούμε αυτό που προέχει κοινές δράσεις… Υπάρχουν συγκλίσεις».

Το κρίσιμο ωστόσο ζήτημα έχει να κάνει με το πρόσωπο που θα μπει μπροστά με τον ίδιο να στέκεται ιδιαίτερα σε ένα νέο πρόσωπο που θα πλαισιωθεί με την εμπειρία των υπολοίπων, χωρίς να αποκλείεται να ηγηθεί και κάποιος από τους σημερινούς επικεφαλής: «Δεν θέλω να βιαστώ ούτε και πρέπει κανείς να βιαστεί, δεν χρειάζεται κανείς να βιαστεί. Ευχής έργο να είναι ένα τρίτο άτομο μπροστά, να συζητήσουμε μαζί του και να βρούμε τον τρόπο συνεργασίας. Πιθανότατα ένα νέο πρόσωπο με τη βοήθεια και την εμπειρία τη δική μας. Υπάρχει διάθεση για να βρεθεί ένα άτομο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας για το καλό της πόλης…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ωστόσο, στην συνέχεια ο κ. Κοσμόπουλος «απασφάλισε» όταν αναφέρθηκε στην αξιολόγηση της δημοτικής αρχής που την χαρακτήρισε «μέτρια και λίγη δημοτική αρχή για τις υποχρεώσεις και τη δυναμική του δήμου». Ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας αναφέρθηκε σε «…μια δημοτική αρχή που ήδη έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη αρχή δεν τα τρέχει, όλα καρκινοβατούν» και έκανε λόγο «για μια τεράστια δυσλειτουργία που είναι εμφανής στην πόλη».

ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ… ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΟΥΝ

Αναφέρθηκε στα ζητήματα της πλατείας στην Υπαπαντή «μέχρι και ο Σεβασμιότατος διαμαρτυρήθηκε για τον αργό τρόπο που γίνεται», στάθηκε στην Σφακτηρίας και την Αναγνωσταρά «που καρκινοβατεί», στο παραλιακό μέτωπο «όπου και εκεί δεν γίνεται τίποτε» καυτηριάζοντας τις διαρκείς παρατάσεις «…έχουμε βαρεθεί να ψηφίζουμε σε κάθε οικονομική επιτροπή παρατάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, επέκρινε ιδιαίτερα την όλη διαχειριστική ανεπάρκεια αναφέροντας πως ακόμη και μικρά έργα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν «…ένα μικρό έργο της τάξης των 38.000€ κάποια αποδυτήρια στο δημοτικό στάδιο δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μετά από 2 χρόνια».

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ… ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ

Πέραν αυτών στάθηκε ιδιαίτερα στις δημοπρασίες με μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων και «…τελικά μέσα από τις μακροχρόνιες διαδικασίες που διαρκεί η αξιολόγηση φθάνει να αφήνει τη δουλειά για τον δεύτερο και ο δήμος χάνει 150.000€, 130.000€, 140.000€ και το σημαντικότερο είναι ότι από τα ίδια λάθη του δήμου χάνει και την ίδια την επιστολή που έχει δώσει ο ανάδοχος για να συμμετέχει στον διαγωνισμό, έστω και εάν αποχωρήσει… Δεν είναι δυνατόν να ρωτάω γιατί δεν κρατήθηκε η εγγυητική και να λένε… δεν γνωρίζω».

ΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στο πεδίο της ικανότητας των συμβούλων, ενώ δεν σταμάτησε εκεί και μίλησε για αδιαφάνεια ακόμη και στα όσα επιδιώκονται μέσω των νέων προσπαθειών ένταξης σε προγράμματα, αναφερόμενος σε αναθέσεις μελετών που ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ που δεν θα πρέπει να γίνονται με αυτό τον τρόπο με τον οποίο κινείται η δημοτική αρχή «όλα τα άλλα είναι πολύ πονηρά…».

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ… ΑΛΛΟΥ

«Δεν είναι δυνατόν να ανακαλύπτουμε τυχαία ότι υπάρχει μια εταιρεία από τη Λαμία η οποία θα έρθει στην Καλαμάτα να κάνει τι; Να βρει ποιες είναι οι ανάγκες της Καλαμάτας και να δώσουμε και 25.000€ και να μας πει και τον τρόπο που θα χειριστούμε τα πράγματα; Δηλαδή, τόσο… χαζοί είμαστε;» πρόσθεσε στην συνέχεια ο κ. Κοσμόπουλος υψώνοντας τους τόνους για τις επιλογές εταιρειών μακριά από την περιοχή. Και ανέφερε πως ο δήμαρχος θα μπορούσε να πάρει έναν σύμβουλο μηχανικό. Προχώρησε ένα βήμα παραπάνω σε αυτό δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του τοπικού δυναμικού σημειώνοντας πως «…δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε πως η εταιρεία που ετοιμάζει το φάκελο για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις εδρεύει στη Λεμεσό της Κύπρου… Αυτά γίνονται κρυφά και βλέπουμε μια σειρά από αναθέσεις που μένουμε έκπληκτοι». Στάθηκε παράλληλα στις… φωτογραφίσεις και την επικοινωνιακή διαχείριση του έργου της δημοτικής αρχής που περιορίζεται στα πάρκα τσέπης όπως είπε.

ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ… ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ

Τέλος αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα και τις προκλήσεις και εστίασε στο ότι η πρώτη κοινή συνέντευξη θα αφορά το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας που θα προταθούν εναλλακτικές λύσεις, ενώ θα ακολουθήσει και ο μεγάλος αγωγός του Φ800 που «δυστυχώς έχει κολλήσει» αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο χειρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages