18.000 πολίτες εξυπηρέτησε το 2021 η Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

18.000 πολίτες εξυπηρέτησε το 2021 η Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας

18.000 πολίτες εξυπηρέτησε το 2021 η Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας

Share This

 


Η στήριξη των ευάλωτων και οικονομικά ασθενούντων συνδημοτών μας αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, κατά το 2021, οι εξυπηρετούμενοι από το σύνολο των υπηρεσιών και δομών που είναι ενταγμένες ή λειτουργούν με την εποπτεία της Διεύθυνσης Πρόνοιας ξεπέρασαν τους 18.000.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και του αρμόδιου για τα κοινωνικά θέματα Αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη, κατά το έτος 2021 διανεμήθηκαν 32.206 μερίδες φαγητού μέσω του Δημοτικού Συσσιτίου, 140 οικογένειες υποστηρίζονται τακτικά (δύο φορές το μήνα) από το Δημοτικό Παντοπωλείο, 864 ήταν οι συνταγές που εκτελέστηκαν από το Δημοτικό Φαρμακείο, 685 συμπολίτες μας επισκέφτηκαν το Δημοτικό Ιατρείο και διανεμήθηκαν 3.289 κιλά κρέατος κατά την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Επίσης, συνεχίζεται η λειτουργία του συνόλου των κοινωνικών δομών του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών κ.ά.). Ακόμα μέσω του ΚΔΑΠμΕΑ εξυπηρετούνται 50 ωφελούμενοι και 10 άτομα με τη μορφή επισκέπτη.

Με την ευκαιρία, ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Πρόνοιας, τονίζοντας ότι στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου, είναι η ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών και κατά το νέο έτος 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages