Ανοίγουν με προβλήματα τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανοίγουν με προβλήματα τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία

Ανοίγουν με προβλήματα τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία

Share This

 


Την κανονική λειτουργία των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου επιβεβαίωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, αυστηροποιώντας όμως το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει.

Οριστικά, στις 10 Ιανουρίου ανοίγουν τα σχολεία, μετά το πράσινο φως και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Οι μαθητές όμως θα κάνουν 3 self test υποχρεωτικά την πρώτη εβδομάδα και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξης θα διενεργούνται 5 self test δηλαδή ένα την εβδομάδα. Το Crisis Monitor είχε εγκαίρως προδιαγράψει το πλαίσιο των αποφάσεων.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον σύνδεσμο ελληνικών κλινικών και άμεσα θα μας διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές από το 10-15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περαστικά».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με έναν τρόπο που θα είναι ασφαλή για όλα τα παιδιά και τους εργαζομένους στα σχολεία.

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η ίδια ανακοίνωσε διαφορετικό καθεστώς στα τεστ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αποδέχτηκε τις εισηγήσεις της επιτροπής επιστημόνων που προβλέπει εντατικοποίηση των ελέγχων.

Συγκεκριμένα:

  • Προβλέπεται ένα επιπλέον self test την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας (3 αντί 2 self test).
  • Τα δωρεάν δυο τεστ τις επόμενες εβδομάδες θα γίνονται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη πλέον οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε ημέρα για πέντε ημέρες (δυο rapid και τρια self test).  Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν τρία self test. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν πέντε τεστ (δυο rapid και τρία self test) και οι εμβολιασμένοι τρία self test.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages