Taygettos Chalenge επιστρέφει δριμύτερο μετά απο 2 χρόνια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Taygettos Chalenge επιστρέφει δριμύτερο μετά απο 2 χρόνια

Taygettos Chalenge επιστρέφει δριμύτερο μετά απο 2 χρόνια

Share This

 

Από την πρώτη κιόλας διοργάνωση υπήρξε μια καινοτομία, η οποία είχε να κάνει με την προσθήκη ενός αγώνα κάθετης ανάβασης (VerticalSpeed) μήκους 650 μέτρων και 150 μέτρων κάθετης υψομετρικής την προηγουμένη ημέρα από τον κυρίως αγώνα της διοργάνωσης, ο οποίος κάλυπτε με την σειρά του 36 χιλιόμετρα και 2.100 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Ο μικρός αγώνας αν και πολύ μικρής διάρκειας (περίπου 4’ για τους πρώτους αθλητές) έχει πολύ μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα αφού το άθροισμα των βαθμών θέσης από τους δύο αγώνες βγάζει το μεγάλο νικητή του Taygetos Challenge.

To σήμα κατατεθέν του μεγάλου αγώνα, αλλά και σημείο έντονης συζήτησης μετά την διεξαγωγή του, αποτέλεσε η περίφημη “κουδούνα”, ένα ανεβοκατέβασμα όπου οι αθλητές για να επιβεβαιώσουν την ανάβαση έπρεπε να χτυπήσουν μία μεγάλη κουδούνα πριν ξεκινήσουν την πολύ τεχνική κατάβαση. Όλα αυτά  σε ένα πολύ ιδιαίτερο, πέτρινο πεδίο,με έντονη κλίση, το οποίο δοκίμαζε τις αντοχές και την τεχνική των συμμετεχόντων, ενώτους αντάμειβε με τηνεκπληκτική θέα στο πέλαγος και την πανέμορφη πεδιάδα της Καρδαμύλης. Δέκα χρόνια αργότερα, ο αγώνας είχε πια καθιερωθεί ως η απόλυτη πρόκληση ορεινού τρεξίματος.

Στη 10η πλέον χρονιά, το 2019, επρόκειτο για επετειακή διοργάνωση κι ήταν ένας αγώνας- γιορτή που φιλοξένησε το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων έως τώρα, με συμμετοχές που έφτασαν τα 593 άτομα και μια διοργάνωση που έχει λάβει πλέον χαρακρήρα ισάξιο ευρωπαϊκών και διεθνών αγώνων τρεξίματος. Το 2020 ο κορωνοϊός πάτησε -προσωρινά-  “φρένο” στην επιτυχημένη διοργάνωση στερώντας τη χαρά σε πολυάριθμους δρομείς απο κάθε γωνιά της χώρας και όχι μόνο, καθώς λόγω των περιορισμών που είχε επιβληθεί την εποχή εκείνη για την αποτροπή διασποράς του κορωνοιού της ακύρωσης του αγώνα του και φθάνουμε στο σήμερα… που ο αγώνας έπειτα από δυο χρόνια απουσίας το Taygettos Chalenge επιστρέφει δριμύτερο!

Η AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 

“10+1 Τaygetos Challenge 2022

Περιμέναμε πολύ καιρό για αυτήν την ανακοίνωση.. όπως και εσείς… 
Μετά από 2 χρόνια απουσίας το Taygettos Chalenge επιστρέφει!!! Με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό των αθλητών, με χαρά ανακοινώνουμε ότι ο 11ος Taygettos Challenge θα γίνει το διήμερο 26 – 27 Μαρτίου 2022 στην Καρδαμύλη της Μάνης με 3 + 1 αγωνίσματα!

Περισσότερες πληροφορίες και η προκύρηξη του αγώνα θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ανυπομονούμε και περιμένουμε να σας δούμε και πάλι όλους εκεί.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages