Αυξάνονται οι θάνατοι νέων από κορωνοϊό - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αυξάνονται οι θάνατοι νέων από κορωνοϊό

Αυξάνονται οι θάνατοι νέων από κορωνοϊό

Share This

 


“Θερίζει” το νέο κύμα κορονοϊού, το οποίο “χτυπάει” και μπορεί να οδηγήσει μέχρι το θάνατο, ανθρώπους έως 39 ετών. Την ίδια ώρα “μάχη” γίνεται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Τραγικές καταστάσεις εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία της χώρας τις τελευταίες μέρες, με ανθρώπους έως 39 ετών να χάνουν τη ζωή τους, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου κύματος κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα. Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο (06/11) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.393 νέα κρούσματα, 43 νεκρούς και 459 διασωληνωμένους.

Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα δύο νέων που κατέληξαν τα τελευταία 24ωρα. Μια 27χρονη, που είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, εισήχθη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πριν από 10 ημέρες. Την περασμένη Τέταρτη η υγεία της επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής (05/11).

Στο στόχαστρο αυτού του τέταρτου κύματος της πανδημίας βρίσκονται πολλοί νέοι και ανεμβολίαστοι. Από τις 3 Οκτωβρίου 2021  έως τις 3 Νοεμβρίου 2021 έχουν πεθάνει από κορονοϊό 1.189 άνθρωποι, εκ των οποίων 13 ηλικίας 18- 39 ετών και 190 40- 64 ετών.

Εμβολιασμένοι γονείς χάνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά τους και βασανίζονται από χιλιάδες αναπάντητα γιατί. Όπως ο πατέρας του 27χρονου Γιώργου από τη Δράμα που κατέληξε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

“Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω και τώρα με τρώει αυτό που δεν πήγα το παιδί να το κάνω εμβόλιο εγώ γιατί καθόμασταν και ακούγαμε μήπως έχει παρενέργειες. Τώρα μας τρώνε οι τύψεις που δεν το κάναμε”, δήλωσε ο πατέρας του άτυχου 27χρονου από τη Δράμα.

Άλλοι για τρίτη δόση, άλλοι για πρώτη

16.347 πολίτες έκαναν την Παρασκευή την πρώτη δόση του εμβολίου, υψηλός αριθμός σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες . Οι περισσότεροι, όπως λένε πιεσμένοι από τα νέα μέτρα που μπήκαν από το Σάββατο στη ζωή μας , ενώ 18.933 πολίτες έκαναν την Παρασκευή την τρίτη δόση του εμβολίου.

6.418.000 είναι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα, 600.000 πολίτες άνω των 65 παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ 16.232 είναι οι συμπολίτες μας που έχουν χαθεί από την αρχή της πανδημίας.

Ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο κατά της πανδημίας, δηλώνουν σε κάθε τόνο οι επιστήμονες.

Εφημερίες τρόμου στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, γίνεται “μάχη” στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ. Το Σάββατο εφημερεύει το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, οι εισαγωγές εκτοξεύονται με γεμάτες τις ΜΕΘ.

Αυτή τη στιγμή και οι 25 κλίνες του νοσοκομείου είναι γεμάτες ενώ 4 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages