Εγκαινιάστηκαν τα Δημοτικά Υπνωτήρια στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εγκαινιάστηκαν τα Δημοτικά Υπνωτήρια στην Καλαμάτα

Εγκαινιάστηκαν τα Δημοτικά Υπνωτήρια στην Καλαμάτα

Share This

 


Μια νέα δομή, τα Δημοτικά Υπνωτήρια, εγκαινιάστηκαν από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Πρόκειται για μία δομή με χαρακτηριστικά μεταβατικής – προσωρινής φιλοξενίας, που απευθύνεται σε άτομα που στεγάζονται – κοιμούνται σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους και οι οποίοι δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο να απευθυνθούν προκειμένου να εξασφαλίσουν την άμεση βραχυπρόθεσμη στέγασή τους. Τα Δημοτικά Υπνωτήρια έχουν δυνατότητα προσωρινής νυχτερινής φιλοξενίας έως και δεκαέξι (16) συμπολιτών μας, έχουν κανονισμό λειτουργίας και βρίσκονται στο Δυτικό Κέντρο, περιοχή Αγ. Τριάδας.

DSC 0796 Medium

«Εκπληρώνουμε έναν ακόμα στόχο που είχαμε θέσει, ενισχύοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μας με μία ακόμη δομή υποστήριξης συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας για να συμπληρώσει ότι η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα όλα τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη αν στοιχειωδώς δεν φροντίζουμε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Με αναφορές στην 10ετή κοινωνικο-οικονομική κρίση και την πανδημία, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός του Δήμου περιλαμβάνει κι άλλες υποστηρικτικές κοινωνικές και προνοιακές δομές, όπως τα Δημοτικά Πλυντήρια που ακολουθούν κ.ά..

DSC 0831 Medium

«Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο οικείο, που να το αισθάνεται ο πολίτης δίπλα του», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος συμπληρώνοντας ότι «ως Δημοτική Αρχή έχουμε επιλέξει με πράξεις και όχι με λόγια να στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη».

«Αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου», ανέφερε σε χαιρετισμό του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης  τονίζοντας ότι τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Καλαμάτας και στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούνται δράσεις που ενισχύουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, ενώ δημιουργούνται δημοτικές δομές με σκοπό την υποστήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Συγχαρητήρια για τη νέα δομή έδωσε με τη σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος τόνισε -μεταξύ άλλων- πως στο νέο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτικοί πόροι που αναλογούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορούν θέματα κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας, ξεπερνούν τα 100 εκατ. €.

DSC 0813 Medium

Στην τελετή των εγκαινίων, παρέστησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

DSC 0839 Medium

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας λειτουργεί μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας, Δημοτικό Παντοπωλείο, Δημοτικά Μαγειρεία που υποστηρίζουν το καθημερινό συσσίτιο που προσφέρει ο Δήμος σε περισσότερα από 100 άτομα, Δημοτικό Φαρμακείο και Ιατρείο, ενώ υποστηρίζει τη λειτουργία Κέντρου Κοινότητας (σύντομα με παράρτημα και για Ρομά), του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και του ΚΔΑΠμεΑ. Επίσης προς δημιουργία είναι η δομή των Δημοτικών Πλυντηρίων, στον προγραμματισμό υπάρχει η ίδρυση νέων βρεφικών τμημάτων, ενώ σε φάση υλοποίησης είναι η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages