Υπέρ των αρδευτικών έργων λόγω της κλιματικής αλλαγής τάσσεται η ΣΥΚΙΚΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπέρ των αρδευτικών έργων λόγω της κλιματικής αλλαγής τάσσεται η ΣΥΚΙΚΗ

Υπέρ των αρδευτικών έργων λόγω της κλιματικής αλλαγής τάσσεται η ΣΥΚΙΚΗ

Share This

 


Υπέρ των αρδευτικών έργων που δύναται να συμβάλουν θετικά στην υπόθεση ερημοποίηση λόγω της κλιματικής αλλαγής τάσσεται η ΣΥΚΙΚΗ.

Με ανακοίνωσή της η ΣΥΚΙΚΗ καλοσωρίζει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ:

“Σε  εκδήλωση του ΥΠΑΑΤ την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, παρουσία του Πρωθυπουργού της Χώρας κύριο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριος  Λιβανός Σπήλιος παρουσίασε  το πρόγραμμα  υλοποίησης  των πρώτων 8 ( από 21)  μεγάλων αρδευτικών έργων  μέσα από σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν κατόπιν προσκλήσεως του Γραφείου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ κύριος  Παπαγεωργίου Παναγιώτης με τον Διευθυντή κύριο  Αγγελόπουλο Γεώργιο.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε διεξοδικά  τα υπο υλοποίηση αρδευτικά έργα  που θα γίνουν μέσω πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των οποίων είναι και το Μιναγιώτικο Φράγμα, το οποίο  θα προσφέρει λύσεις άρδευσης σε ένα μεγάλο μέρος του Νομού μας εξυπηρετώντας πάνω από 3.500 παραγωγούς με καλλιεργούμενες εκτάσεις περίπου σε  35.000 στρέμματα.

Ο Πρωθυπουργός με την ομιλία του ανέδειξε την σημασία των έργων άρδευσης  για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στα πλαίσια της κλιματικής κρίσης των τελευταίων ετών, μέσω της βελτίωσης του αγροτικού εισοδήματος , της προστασίας του περιβάλλοντος, της ενίσχυσης των τοπικών  θέσεων εργασίας, της ενίσχυσης της μεταποίησης και των εξαγωγών καθώς και κάλυψης του ελλείματος των διατροφικών αναγκών.

Η θέση της ΣΥΚΙΚΗΣ ταυτίζεται απόλυτα με την υλοποίηση αρδευτικών έργων τα οποία λόγω της τεράστιας κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία όσο ποτέ για να υπάρξει μέλλον στη συκοκαλλιέργεια αλλά και σε κάθε είδους καλλιέργεια, αποφεύγοντας μια ενδεχόμενη ερημοποίηση της υπαίθρου.

Εκ της ΣΥΚΙΚΗΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages