Ο ΔΗΜΟΣ Καλαμάτας στο 1ο Digital Mobilities Conference: Nomads & Remote Workers - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο ΔΗΜΟΣ Καλαμάτας στο 1ο Digital Mobilities Conference: Nomads & Remote Workers

Ο ΔΗΜΟΣ Καλαμάτας στο 1ο Digital Mobilities Conference: Nomads & Remote Workers

Share This

 



Στο 1ο Digital Mobilities Conference: Nomads & Remote Workers, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων σε συνεργασία με φορείς από όλη την επικράτεια, συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021.

Στόχος του Συνεδρίου, αποτελεί τόσο η ενημέρωση – βασιζόμενη σε ερευνητικά στοιχεία – για τις ανάγκες και τον τρόπο προσέγγισης των ψηφιακών νομάδων, όσο και η κινητοποίηση των βασικών στρατηγικών μερών, όπως η κεντρική και περιφερειακή διοίκηση, οι δήμοι, ο κλάδος του τουρισμού και εν συνεχεία οι επιχειρήσεις, προκειμένου ο σχεδιασμός του πλάνου να είναι υλοποιήσιμος και αποτελεσματικός. Τα δε συμπεράσματα του συνεδρίου θα αποτελέσουν σημαντικό στοιχείο για την περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη αυτής της νέας παγκόσμιας αναπτυξιακής τάσης.

To Συνέδριο τελεί ήδη υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Rebrain Greece και του Ελληνικού Κέντρου Κοινωνικής Καινοτομίας τουΥπουργείου Εργασίας, της ΚΕΔΕ, υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Work from Crete, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμους της χώρας -μεταξύ αυτών ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Καλαμάτας και ο Δήμος Μεσσήνης- το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και άλλους σημαντικούς φορείς.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συμμετείχε σε συζήτηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών Ευάγγελο Βλάχο, με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Ως Δήμος, ως Δημοτική Αρχή όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις έχουμε ξεκάθαρα τοποθετηθεί απέναντι στις σύγχρονες αυτές προκλήσεις, με στόχο φυσικά να καταστήσουμε την πόλη μας, το Δήμο μας, ένα τόπο σύγχρονο, πρωτοπόρο, ένα τόπο – πρωταγωνιστή στη νέα εποχή. Και στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε. Με σχέδιο και όραμα, επενδύοντας στη ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών, ενσωματώνοντας στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου μας εφαρμογές που μας παρέχει η τεχνολογία, κάνοντας πράξη την ψηφιακή μετεξέλιξη του Δήμου Καλαμάτας προς όφελος κατοίκων και επισκεπτών. Δημιουργώντας συνθήκες ικανές να καταστήσουν την Καλαμάτα πόλο έλξης στους τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, υπηρετώντας πάντα το όραμα που έχει τεθεί».

Με την ευκαιρία της συζήτησης υπήρξε, επίσης, ενημέρωση για την προετοιμασία της Καλαμάτας ενόψει της υποβολής φακέλου υποψηφιότητας στο ευρωπαϊκό υπερ-πρόγραμμα των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε: «Η Καλαμάτα έχει ιδανικές συνθήκες, κατάλληλες υποδομές και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να την καταστήσουν πόλη – προορισμό για ψηφιακούς νομάδες. Ένα σύγχρονο, ασφαλή και ψηφιακό προορισμό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages