ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΟΙ συνταξιούχοι της Μεσσηνίας στο Αθηναικό συλλαλητήριο - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΟΙ συνταξιούχοι της Μεσσηνίας στο Αθηναικό συλλαλητήριο

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΟΙ συνταξιούχοι της Μεσσηνίας στο Αθηναικό συλλαλητήριο

Share This

 Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες χιλιάδες συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της χώρας, από τη Μεσσηνία, τη Θεσσαλονίκη, τον Έβρο, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Θεσπρωτία, την Θεσσαλία, την Κρήτη, το Ναύπλιο, την Αμαλιάδα και άλλες περιοχές συμμετείχαν το παρόν στην πανελλαδική κινητοποίηση που έγινε σήμερα στην Αθήνα όπου και βροντοφώναξαν υπέρ των διεκδικήσεών τους.

«Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», ήταν μεταξύ των συνθημάτων των συνταξιούχων που συγκεντρώθηκαν στην πλ. Κλαυθμώνος, όπου μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης – πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και αμέσως μετά, παρά τη δυνατή βροχή, πορεύθηκαν δυναμικά ως το Μέγαρο Μαξίμου.

Πενταμελής επιτροπή των ενώσεων και συλλόγων των συνταξιούχων όλης της χώρας είχαν συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη στον οποίο μετέφεραν τις διεκδικήσεις τους, οι οποίες όπως αναφέρονται και στις σχετικές ανακοινώσεις τους, αφορούν τα όσα αδίκως τους έχουν αφαιρεθεί, όσα δικαιούνται με βάση τη δουλειά τους, που τα έχουν πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουν με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

    

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να αποδοθούν τώρα σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ν’ αποδοθεί σε όλους η πληρωμένη 13η και 14η σύνταξη και να δίνεται ως κατώτερη σύνταξη το ποσό των 600 ευρώ.

 

 

Οι συνταξιούχοι δεν βάζουν επί τάπητος μόνο δικά τους ζητήματα, αλλά συνολικά για την κοινωνία, τονίζοντας για τον τομέα της υγείας ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών όπως και να δημιουργηθούν ΜΕΘ, να σταματήσουν η θανατηφόρα φορολογία και οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία, να αποζημιωθούν 100% οι πληγέντες από τις φωτιές και τις πλημμύρες, αλλά και να μειωθούν άμεσα οι τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages