1 χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής κατώτερος των περιστάσεων ο Πρόεδρος του ΠεΣυΠ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

1 χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής κατώτερος των περιστάσεων ο Πρόεδρος του ΠεΣυΠ

1 χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής κατώτερος των περιστάσεων ο Πρόεδρος του ΠεΣυΠ

Share This

 


Γράφει ο Θανάσης Πετράκος

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών το οποίο καταδίκασε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Στη χθεσινή (Τετάρτη 6/10/2021) συνεδρίαση του ΠεΣυΠο Πρόεδρος φάνηκε κατώτερος του θεσμικού του ρόλου και των περιστάσεων. Παρότι το ΠεΣυΠ είχε αποδεχτεί να συζητηθεί το θέμα της καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων των νοσταλγών της Χρυσής Αυγής που έγιναν το προηγούμενο δεκαήμερο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μετά από κοινή πρόταση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (πλην φυσικά της παράταξης της «Ελληνική Αυγή στην Πελοπόννησο») και παρότι τονίσαμε κατ’ επανάληψη ότι επιβάλλεται να συζητηθεί λόγω της σημερινής ιστορικής επετείου και επιπλέον λόγω του ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα 7 Οκτωβρίου ως ημέρα αντιφασιστικής δράσης σε όλα τα σχολεία ο κ. Πρόεδρος με την επίκληση πάλι του ωραρίου σταμάτησε τη συνεδρίαση πριν συζητηθεί το θέμα.

Απέδειξε για μια ακόμα φορά και την πάγια τακτική του, όπως και του Περιφερειάρχη για υποβάθμιση του ΠεΣυΠαλλά  φάνηκε κατώτερος και του θεσμικού του ρόλου και της συγκυρίας.

Ελπίζουμε να είναι μόνο αυτοί  ο λόγοι της μεθόδευσης, να μη συζητηθεί το θέμα της καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων, στη χθεσινή συνεδρίαση και να μην είναι ότι δεν ήθελε,ο κ. Πρόεδρος και η Περιφερειακή Αρχή, να εκφράσει για ακόμη φορά με απόφασή του το ΠεΣυΠ«ότι καταδικάζει πολιτικά την  παράταξη «Ελληνική Αυγή στην Πελοπόννησο», και ζητάει από την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής των παρατάξεων που είναι οι αυτοδιοικητικοί βραχίονες της Χρυσής Αυγής από τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια»,  καθότι ο εκπρόσωπος της στο ΠεΣυΠ  μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης, υπερψηφίζει  ότι προτείνει η Περιφερειακή Αρχή.


Ο Θανάσης Πετράκος είναι επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages