Την Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας υποδέχθηκε η Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Την Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας υποδέχθηκε η Καλαμάτα

Την Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας υποδέχθηκε η Καλαμάτα

Share This


 Με μια λιτή τελετή ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και ο ευσεβής Λαός της Καλαμάτας, με επικεφαλής το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκαν, σήμερα το απόγευμα την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής του Ταϋγέτου.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε, ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία η παρουσία της θαυματουργού Εικόνος στην πόλη της Καλαμάτας, χαρακτήρισε την Υπεραγία Θεοτόκο Μητέρα του κόσμου και της αγάπης και επικαλέστηκε τη χάρη της, για γρήγορη απαλλαγή της ανθρωπότητας από τη δοκιμασία της πανδημίας. “Σε καιρούς αμφισβήτησης και δοκιμασίας, ακόμα και της ίδιας μας της πίστης έρχεται η Υπεραγία Θεοτόκος να αποτελέσει στήριγμα και ελπίδα για όλη την ανθρωπότητα”, κατέληξε χαρακτηριστικά.


Η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων, όπου και θα παραμείνει για δεκαήμερο προσκύνημα.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστ. Αναστασόπουλος,  ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages