Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από την Π.Ε. Μεσσηνίας στις πυρόπληκτες περιοχές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από την Π.Ε. Μεσσηνίας στις πυρόπληκτες περιοχές

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από την Π.Ε. Μεσσηνίας στις πυρόπληκτες περιοχές

Share This


 Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πυρόπληκτες περιοχές αναφέρει:

Η Π.Ε. Μεσσηνίας με τα μηχανήματα που διαθέτει αμέσως μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές, ξεκίνησε τις εργασίες  καθαρισμών  ρεμάτων στην πυρόπληκτη περιοχή της Άνω Μεσσηνίας. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν αρχικά δύο μηχανήματα έργου – ερπυστριοφόρος φορτωτής και εκσκαφέας / φορτωτής τύπου JCB –  ενώ από αύριο, 8 Σεπτεμβρίου,  στο διαθέσιμο στόλο οχημάτων θα προστεθούν η περιστρεφόμενη τσάπα και από ο Δήμος Οιχαλίαςθα συνδράμει με φορτηγό για τη μεταφορά των προϊόντων καθαρισμού.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις, ως εξής:

Κοινότητα Αγριλόβουνου:

– από τη διασταύρωση του ρέματος, που διασχίζει το χωριό, με την επαρχιακή οδό και με κατεύθυνση προς την καμένη περιοχή.

– μικρότερα ρέματα περιοχής Αγριλόβουνου

Κοινότητα Διαβολιτσίου:

– το παράλληλο ρέμα της επαρχιακής οδού με κατεύθυνση από Διαβολίτσι προς Κεντρικό, κατά θέσεις

Κοινότητα Κεντρικού

  • Καθαρισμός ρέματος Παναγιώταινα

Παράλληλα ενεργοποιήθηκαν δύο υπάρχουσες αντιπλημμυρικές εργολαβίες, συνολικού προϋπολογισμού 650.000 €, λαμβάνοντας εντολή από την Τεχνική Υπηρεσία για παρεμβάσεις σε μεγαλύτερα ρέματα, όπως ο Βίας και ο Αμφύτας.

Ειδικότερα για το ρέμα Αμφύταςολοκληρώθηκε η παρέμβαση από Κάτω Μέλπειαπρος Μάνδρα και θα συνεχιστεί προς Ηλέκτρα. Για το ρέμα Βίας έχουν γίνει καθαρισμοίβόρεια του Διαβολιτσίουμε κατεύθυνση προς Αγίους Θεοδώρους, οι οποίες ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες. Αντίστοιχες παρεμβάσεις γίνονται και νότια του Διαβολιτσίουαλλά και στις διακλαδώσεις του Βία προς Παραπούγκι.

Επειδή ο χείμαρρος Βίας, έχει δώσει κατά το παρελθόν έντονα φαινόμενα και έχει προκαλέσει πλημμύρες, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις επεμβάσεις με εργασίες διαμόρφωσης της κοίτης, υποστήριξη προχωμάτων, καθαρισμό γεφυριών αλλά και διαμόρφωση λεκανών ηρεμίας σε κατάλληλες θέσεις

Οι εργασίες αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν και προβλέπεται να παρέμβουν σε επίμαχες θέσεις που εγκυμονούν κινδύνους στις κοινότητες Παραπουγκίου, Κεντρικού, Μάλτας, Μαντζάρι, Διαβολίτσι, Δεσύλλα, Καρνασίου και Δασοχωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages