Σχολεία: Κρίσιμες οι αποφάσεις για το υγειονομικό πρωτόκολλο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σχολεία: Κρίσιμες οι αποφάσεις για το υγειονομικό πρωτόκολλο

Σχολεία: Κρίσιμες οι αποφάσεις για το υγειονομικό πρωτόκολλο

Share This

 


Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και η υποεπιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για να καθορίσει το πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί, στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορονοϊό.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί για την ώρα αν εντοπίζονται κρούσματα αν θα πηγαίνει όλη η τάξη στο σπίτι.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τη φετινή σχολική χρονιά δεν θα κλείνει μία ολόκληρη τάξη αν εντοπιστεί μόνο ένα κρούσμα και έτσι μένει να αποφασιστεί σε ποιες περιπτώσεις θα συμβαίνει αυτό.
Γρίφος παραμένει η χρήση της μάσκας από τους μαθητές στα διαλείμματα. Κάποια μέλη υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται και στους ανοιχτούς χώρους, διότι θα υπάρχει συγχρωτισμός, την ώρα που άλλα μέλη τάσσονται κατά αυτού του μέτρου, καθώς οι μαθητές -ειδικά μικρότερης ηλικίας- θα τρέχουν και θα παίζουν.
Στόχος της επιτροπής είναι τη φετινή χρονιά να δούμε λιγότερες καραντίνες και περισσότερα τεστ. Για παράδειγμα ένα σενάριο είναι σε τάξη με ένα κρούσμα να δούμε 3 τεστ αντί για δύο στους μαθητές.
Το παραπάνω σενάριο δεν είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί καθώς η μετάλλαξη δέλτα αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα. Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα δεν «λένε» να πέσουν ενώ ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων είναι μεγάλος και ολοένα και αυξάνεται τις τελευ
ταίες μέρες. 
Την έντονη ανησυχία της για την πορεία της διασποράς του κορονοϊού αλλά και για την αύξηση των θανάτων από τη νόσο, εξέφρασε σήμερα και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
Καμπανάκι Παγώνη: «Πάρα πολλοί για την εποχή οι θάνατοι»
Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε εξάλου το πρωί σήμερα ότι έχουμε πολλούς θανάτους για την εποχή.
«Φτάσαμε στις 9 το βράδυ και δεν προλάβαμε να δούμε όλα τα περιστατικά, με πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, οι γιατροί έχουν αρχίσει και πιέζονται, το σύστημα πιέζεται. Αυτή τη στιγμή έχουμε 68% σε όλες τις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.
Αλλά υπάρχουν πόλεις και νοσοκομεία τοπικά με κάλυψη 90%. Η Αττική έχει φτάσει στο 67% κάλυψη ΜΕΘ, που είναι πολύ υψηλό ποσοστό, γιατί εάν πάμε έτσι τον Σεπτέμβρη, καταλαβαίνετε που θα φτάσουμε. Η Θεσσαλονίκη είναι στο 71,7% και η Κρήτη έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με κάλυψη των μονάδων στο 79,4%. Οι γιατροί δίνουν εκεί πολύ μεγάλο αγώνα», είπε αρχικά η κ. Παγώνη.
«Αυτή την καμπύλη δεν θα μπορεί να την ελέγξει κανένας από δω και πέρα. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μικρή σταθεροποίηση, αλλά θα υπάρξει αύξηση κινητικότητας γιατί ανοίγουν σχολεία και πανεπιστήμια.
Όπως το καλοκαίρι πηγαινοερχόταν κόσμος και υπήρχε μετάδοση, το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Τι πρέπει να κάνουμε; Για να μην υπάρχει μετάδοση, θα πρέπει να τρέξουν όλοι να εμβολιαστούν ιδίως αυτοί που θα γυρίσουν από τις διακοπές», επεσήμανε.
«Αυτή τη στιγμή, συγκριτικά οι θάνατοι είναι πάρα πολλοί γι αυτή την εποχή. Είναι ανησυχητικό αυτό που βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Ελπίζω τα επόμενα νούμερα να είναι μικρότερα. Το σύστημα έχει αρχίσει και πιέζεται αρκετά. Και δεν είναι μόνο η νόσος Covid στα νοσοκομεία.
Υπάρχουν και τακτικά χειρουργεία και ασθενείς με άλλες παθήσεις». Εκτίμησε πως θα πάνε πίσω προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω εισαγωγών από κορονοϊό. «Ήδη έχουν πάει πίσω από το καλοκαίρι, ελπίζω να μην υπάρξει και άλλη εντολή από το υπουργείο Υγείας να πάνε πίσω κι άλλο τα χειρουργεία», είπε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages