Στα «κάγκελα» με την επιλογή Μπένου η βάση της Νέας Δημοκρατίας! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στα «κάγκελα» με την επιλογή Μπένου η βάση της Νέας Δημοκρατίας!

Στα «κάγκελα» με την επιλογή Μπένου η βάση της Νέας Δημοκρατίας!

Share This


 Η Ν.Δ. ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΣΟΚ

«Δεν έχει στελέχη η παράταξη για να χρησιμοποιηθούν;», είναι το «μότο της οργής» που ακούγεται όλο και περισσότερο σε «γαλάζια» στελέχη!

Η επιλογή του Σταύρου Μπένου ως υπεύθυνου για την ανασυγκρότηση της (κατακαμένης) Εύβοιας δείχνει να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη δεξιά βάση της Νέας Δημοκρατίας!

«Γαλάζια» στελέχη, ακόμα και σε ανώτερο επίπεδο - και πολύ περισσότερο σε μεσαίο ή σε κατώτερο - όχι απλώς αμφισβητούν τις ικανότητες του «σημιτικού» πρώην υπουργού για τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν αμφισβητώντας και τον ρόλο του στην ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, αλλά και τις δυνατότητές του να πετύχει στα νέα του καθήκοντα.

«Δεν έχει η παράταξη στελέχη ικανά προς αξιοποίηση, που μπορούν να αναλάβουν αυτές τις ευθύνες;» είναι το μότο που ακούγεται στη «γαλάζια» βάση του κόμματος, που φέρνουν ως παράδειγμα και το γεγονός ότι η κυβέρνηση πρότεινε ως υποψήφια για επικεφαλής του ΟΟΣΑ την Άννα Διαμαντοπούλου. Η πρώην Επίτροπος, βλέπετε, μπορεί να διαθέτει την πλήρη εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι όμως και ένα πρόσωπο αποδεκτό από τη «γαλάζια» και δεξιά βάση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι «καραμανλικοί» δείχνουν να έχουν βεντέτα μαζί της.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως τα «γαλάζια» στελέχη, αντιδρώντας στην επιλογή του Σταύρου Μπένου από τον πρωθυπουργό ως πρόσωπο που θα επιχειρήσει την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, αντιδρούν στην ουσία για το ευρύτερο σχέδιο που πιστεύουν πως διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε ένα προσωποπαγές κόμμα, με αλλαγή του παραδοσιακού στελεχιακού μηχανισμού. «Ως και τον γιο του Γιάννου Παπαντωνίου επεχείρησε να κάνει βουλευτή», αναφέρουν χαρακτηριστικά βουλευτές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί έως τώρα και αναμένουν τον ανασχηματισμό για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ακόμα πως η δεξαμενή των «εκσυγχρονιστών» του ΠΑΣΟΚ διαθέτει ακόμα πολλά στελέχη για να αξιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ αυτών εκτιμούν ότι είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, παρότι η ίδια επανειλημμένως διαρρέει πως δεν προτίθεται να μπει στην κυβέρνηση, αλλά και ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, παρότι ο ίδιος (λαμβάνοντας πλήρως αποστάσεις από το σημερινό ΚΙΝΑΛ και τις διεργασίες σε αυτό) επιμένει πως έχει αφοσιωθεί πλήρως στα καθήκοντά του στο Πανεπιστήμιο. Αναφέρουν, επίσης, τα ονόματα του Γιώργου Φλωρίδη που τελευταία εξαπολύει σφοδρές επιθέσεις όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ίδιο το ΚΙΝΑΛ (!), αλλά και τον Χρίστο Βερελή, για τον οποίο έχει γραφτεί πως θα είναι υποψήφιος με τη νέα Δημοκρατία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς ο ίδιος να το έχει διαψεύσει. Ακούγονται, βεβαίως, και άλλα ονόματα, χωρίς κανείς να γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στην παρούσα τουλάχιστον φάση απολύτως κυρίαρχος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Μητσοτάκης ξεπλένει το «σημιταίικο» γιατί σε αυτόν το χώρο στηρίχτηκε για την εκλογή του. Αυτοί τον ψήφισαν για αρχηγό της ΝΔ, χωρίς κανένας τους να συμμετέχει μετά στις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Από αυτούς στηρίζεται πρωτίστως και τώρα που είναι πρωθυπουργός», αναφέρει χαρακτηριστικά «γαλάζιο» στέλεχος στα «Παιχνίδια Εξουσίας». Και συμπληρώνει: «Και πού να δείτε τι εφεδρείες θα έχει ο Μητσοτάκης εάν δεν βγει στο ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος, εάν χάσει από τη Φώφη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages