ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ οι εργασίες για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ οι εργασίες για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ οι εργασίες για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια

Share This

 

Για την

πορεία εργασιών του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας Δ.Ε. Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενημερώθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος κατά την εκεί επίσκεψή του, από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

 

Ο κ. Αθανασόπουλος διαπίστωσε ότι το έργο προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς,  έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό οι απαιτούμενες εργασίες και όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο.

 

Είναι αυτονόητα τα οφέλη που θα προκύψουν στο παραλιακό μέτωπο από την περάτωση του έργου καθώς θα αποτραπεί η διάβρωση των ακτών και θα προστατευτεί η περιουσία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον θα δημιουργηθεί νέο παραλιακό μέτωπο το οποίο θα εμπλουτίζεται με την πάροδο των ετών, αναβαθμίζοντας την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

 

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ και εκτείνεται σε μήκος 2 χλμ. περίπου.

 

«Η υλοποίηση του έργου στοχεύει πρωτίστως στην προστασία της παράκτιας ζώνης από τη διάβρωση που προκαλεί ο έντονος κυματισμός. Ήταν έκδηλη η ανάγκη παρέμβασης, με την οποία θα αναβαθμιστεί και θα προστατευτεί ουσιαστικά η ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας πολλαπλά οικονομικά και τουριστικά κίνητρα», σημείωσε ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages