Ν.Τ. Μεσσηνίας ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ν.Τ. Μεσσηνίας ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ

Ν.Τ. Μεσσηνίας ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ

Share This

 


Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της καταδικάζει την απόφαση της περιφερειακής διοίκησης για το κλείσιμο του Δημόσιου ΚΤΕΟ και ζητά την ανάκλησή της.

Επίσης στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:

«Το δημόσιο ΚΤΕΟ (όπως και κάθε δημόσια υπηρεσία) απαιτείται να λειτουργεί,  να στελεχώνεται και να εκσυγχρονίζεται από τους διοικούντες με στόχο την όλο καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με οικονομικά τιμολόγια και  με αξιόπιστους ελέγχους. Η απαξίωση της λειτουργίας και το κλείσιμο της  δημόσιας υπηρεσίας το μόνο που καταφέρνει είναι να γεμίζει τα ταμεία λίγων ιδιωτικών επιχειρήσεων και να αδειάζει τις τσέπες των πολιτών.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Τα από το 2014 (ίσως και νωρίτερα) τα σχέδια τόσο της προηγούμενης περιφερειακής διοίκησης όσο και της σημερινής για κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ Ν. Μεσσηνίας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά από πολλές εύστοχες κινήσεις απαξίωσής του,  οι πολιτικοί προϊστάμενοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας διαπιστώνουν πως «υπολειτουργεί λόγω μη επαρκούς επανδρωμένου και πιστοποιημένου προσωπικού». Ωστόσο, παραλείπουν να πουν ότι το προσωπικό  υπήρχε αλλά τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή το απέσπασαν σε άλλα τμήματα της Διεύθυνσης Μεταφορών. Ακόμα, επικαλούνται την μειωμένη προσέλευση κοινού, ενώ με απόφαση του Περιφερειάρχη, κ. Νίκα, το ΚΤΕΟ λειτουργούσε τα δύο τελευταία χρόνια μόνο κάθε Τετάρτη, απόφαση που ουσιαστικά απέτρεπε τους πολίτες από το να το επιλέξουν για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους. Και, τελικά,  κρίνουν «σοφά» πως «όταν πονάει δόντι βγάζει δόντι» και αποφασίζουν τη διακοπή των ελέγχων!

Οι κύριοι που πήραν αυτή την απόφαση γνωρίζουν πολύ καλά πως σε προηγούμενη διακοπή των ελέγχων στο δημόσιο ΚΤΕΟ,  τα τιμολόγια των ιδιωτικών ΚΤΕΟ είχαν αυξηθεί σημαντικά. Γνωρίζουν,  επίσης, πως πολλούς  από τους ελέγχους που διενεργεί το δημόσιο ΚΤΕΟ δεν μπορούν να τους κάνουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ ούτε  κανένα άλλο ΚΤΕΟ στην Πελοπόννησο.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας καταδικάζει την απόφαση της περιφερειακής διοίκησης και ζητά την ανάκλησή της. Το δημόσιο ΚΤΕΟ (όπως και κάθε δημόσια υπηρεσία) απαιτείται να λειτουργεί,  να στελεχώνεται και να εκσυγχρονίζεται από τους διοικούντες με στόχο την όλο καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με οικονομικά τιμολόγια και  με αξιόπιστους ελέγχους.Η απαξίωση της λειτουργίας και το κλείσιμο της  δημόσιας υπηρεσίας το μόνο που καταφέρνει είναι ναγεμίζει τα ταμεία λίγων ιδιωτικών επιχειρήσεων και να αδειάζει τις τσέπες των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages