Χατζή Μεσσηνίας : Πόλος έλξης για λάτρεις θεματικού τουρισμού και γαστρονομικών αποδράσεων. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χατζή Μεσσηνίας : Πόλος έλξης για λάτρεις θεματικού τουρισμού και γαστρονομικών αποδράσεων.

Χατζή Μεσσηνίας : Πόλος έλξης για λάτρεις θεματικού τουρισμού και γαστρονομικών αποδράσεων.

Share This


 Το χωριό Χατζή του Δήμου Μεσσήνης είναι από τα γραφικά και φιλόξενα χωριά που παραμένουν ανεπηρέαστα στο διάβα του χρόνου καθώς διατηρούν τόσο την οικιστική και αρχιτεκτονική τους ιδιαιτερότητα ακλόνητη όσο και το στοιχείο της φυσικής ομορφιάς αλλά και της φιλοξενίας.

Η γαστρονομία σε συνδυασμό με την πεζοπορία και την εξερεύνηση των αρχιτεκτονικών μνημείων του χωριού έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης που έχει εντάξει στο πλάνο της το χωριό και τη  συστηματική προβολή μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης, ενώ μια σειρά δράσεων  θα πραγματοποιηθεί σε αυτό και στην ευρύτερη περιοχή.

Στην πλατεία του χωριού που κεντρίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη με την ζωντάνια και  με την ποικιλία των καταστημάτων εστίασης που «διατηρεί» ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ξαποστάσει σε παραδοσιακά καφενεία και να  απολαύσει παραδοσιακές γεύσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στην άκρη του χωριού η ταβέρνα του Παύλου Καμπούρη με την μεγάλη αυλή που διατηρεί την ομορφιά και την γοητεία της ελληνικής αυθεντικής ταβέρνας που πλέον μόνο σε παλιές ελληνικές ταινίες συναντάς.

Αυτό σε συνδυασμό με τις γνήσιες και αυθεντικές γεύσεις που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης  έχει θέσει το χωριό στο επίκεντρο του γαστρονομικού ενδιαφέροντος πολλών επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages