Με βαθιά πίστη και κατάνυξη ο στολισμός των Επιταφίων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Με βαθιά πίστη και κατάνυξη ο στολισμός των Επιταφίων

Με βαθιά πίστη και κατάνυξη ο στολισμός των Επιταφίων

Share This

Μεγάλη Παρασκευή στην πόλη και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, η Εκκλησία μας, τιμά τα πάθη και την ταφή του Χριστού. Η περιφορά των επιταφίων δε θα γίνει και η ακολουθία θα τελεστεί πιο νωρίς και κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας. Οι πιστοί θα είναι ωστόσο παρόντες, όπως και το πρωί κατά τον στολισμό των Επιταφίων που τιμήθηκε φέτος καλύτερα από πέρυσι.

Σε κλίμα ευλάβειας και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, τελέσθηκε απόψε, Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προέστη κατά την Ακολουθία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Οι χοροί των Ιεροψαλτών απέδωσαν με τρόπο μελωδικό και κατανυκτικό, τόσο τα τροπάρια της Ακολουθίας, όσο και τις τρείς στάσεις των Εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε χαρακτηριστικά: “Σύμπασα η ανθρωπότητα υποκλίνεται σήμερα με ευλάβεια στο Θείο Πάθος, αναμένοντας την Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού, αλλά και την προσωπική Ανάσταση του καθενός”. Ευχήθηκε δε, υγεία σε όλους και γρήγορη απαλλαγή από κάθε δοκιμασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages