ΠΡΟΤΑΣΗ για πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή από την Καλαμάτα στην Αρχαία Θουρία - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

ΠΡΟΤΑΣΗ για πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή από την Καλαμάτα στην Αρχαία Θουρία

ΠΡΟΤΑΣΗ για πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή από την Καλαμάτα στην Αρχαία Θουρία

Share This

 


Σε  διαβούλευση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα συμμετάσχει ο Δήμος Καλαμάτας καθώς προγραμματίζει να εντάξει στο ΕΣΠΑ 2021-2027 με θέμα «Πολιτιστική Διαδρομή Πελοποννήσου». Στόχος η σύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου προϊόντος Πολιτιστικού Τουρισμού.

Στον προτεινόμενο σχεδιασμό της Διαδρομή, οι πόλεις και τα Ιστορικά τους Κέντρα μαζί με τους παραδοσιακούς οικισμούς αποτελούν συνεκτικά στοιχεία του Πολιτιστικού Δικτύου.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, έχει δώσει ήδη κατευθύνσεις με στόχο τη διασύνδεση του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας, με την Αρχαία Θουρία, τον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων αλλά και τα ρωμαϊκά λουτρά στην Άνθεια, μέσα από μία πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή.

Ο σχεδιασμός στοχεύει στη διαμόρφωση μιας ασφαλούς διαδρομής για ποδηλάτες, με αθλητικά, ψυχαγωγικά και περιηγητικά χαρακτηριστικά, καθώς και μιας εναλλακτικής διαδρομής μετακίνησης μέσα σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον.

Για την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου θα αξιοποιηθεί κυρίως το παράπλευρο οδικό δίκτυο της Νέας Εθνικής οδού καθώς και η ζώνη μεταξύ της κοίτης των ποταμών και των παραποτάμιων αγροτικών δρόμων. Μικρό μέρος της διαδρομής θα διέρχεται από κοινοτικούς δρόμους.

Το έργο θα αποτελέσει έναν περιαστικό ποδηλατόδρομο μήκους 12.600 μέτρων, μια πολιτιστική διαδρομή, με στόχο την προσέλκυση τόσο ντόπιων, όσο και επισκεπτών για την εμπειρία μιας εναλλακτικής διαδρομής που θα συνδέει την πόλη της Καλαμάτας με την Αρχαία Θουρία. Η δημιουργία μιας ασφαλούς διαδρομής για ποδηλάτες και περιπατητές κατ’ ένα μεγάλο μέρος διέρχεται από υφιστάμενους ή υπό κατασκευή ποδηλατοδρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages