Πύλος- Βρεττάκος: «Η παραλιακή ζώνη έχει παραδοθεί στην σκουριά « - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πύλος- Βρεττάκος: «Η παραλιακή ζώνη έχει παραδοθεί στην σκουριά «

Πύλος- Βρεττάκος: «Η παραλιακή ζώνη έχει παραδοθεί στην σκουριά «

Share This


Χαρακτηριστική η εικόνα που περιγράφει σε ανάρτησή του ο  επικεφαλής του συνδυασμού “Νεστόριος Σοφία” Δημήτρης Βρεττάκος, για την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία της Πύλου.

«Αγαπητοί Φίλοι,

Η Πρωτεύουσα του Δήμου Πύλου Νέστορος, η Πύλος είναι σε απόλυτη εγκατάλειψη από την Δημοτική Αρχή και τους Εργολάβους της. Κάθε ένα φωτιστικό στην παραλία, τα δύο είναι χαλασμένα. Στην παραλία που είναι η βιτρίνα της πόλης και απέχει μόλις 200 μέτρα από το Δημαρχείο.  Ο Δήμαρχος πληρώνεται κανονικά, οι υπάλληλοι επίσης και οι εργολάβοι επίσης αλλά κανένας δεν κάνει την δουλειά να φτιάξει το Δημοτικό Φωτισμό!!!!

Η παραλιακή ζώνη έχει παραδοθεί στην σκουριά και στην εγκατάλειψη και όποιος επισκέπτης έλθει αισθάνεται την παρακμή. Παρακμή που στοιχειώνει την Μεθώνη, την Κορώνη, την Χώρα του Χανδρινού, το Σουληνάρι το Βλαχόπουλο, το Χαρακοπιό, το Βασιλίτσι, το Αμπελόφυτο, το Μυρσινοχώρι, το Κορυφάσιο και όλα τα χωριά.

Το Γυμνάσιο – Λύκειο Πύλου που αποφοίτησα και που μου έδωσε τα εφόδια για να φτάσω έως το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης να πάρω δύο πτυχία και μετά στο Χάρβαρντ να κάνω το Μεταπτυχιακό στην Δημόσια Διοίκηση, φιλοξενούσε για χρόνια το πιο σημαντικό Πείραμα Αστροφυσικής για την εξερεύνηση του Σύμπαντος με τα Νετρίνα, στο Ινστιτούτο ΝΕΣΤΩΡ. Γνωστό Παγκοσμίως με Διεθνή Συνέδρια που έγιναν στην Πύλο και συμμετοχή ανθρώπων με Νόμπελ!!!! Ένας οραματιστής Δήμαρχος, ο Ιωάννης Βρεττάκος, διέθεσε το Παλιό Λύκειο αφού το επισκεύασε πλήρως με δαπάνες του Δήμου και δημιουργήθηκε το Ινστιτούτο ΝΕΣΤΩΡ για την Αστροφυσική Έρευνα. Δύο Πρόεδροι Δημοκρατίας, ο κ. Στεφανόπουλος και ο κ. Παπούλιας, μας τίμησαν και το επισκέφτηκαν. Χιλιάδες άρθρα στο διαδίκτυο και επιστημονικές εργασίες το μνημονεύουν διαρκώς.

Ο κ. Καφαντάρης, τέως Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, με απόφασή του έστειλε την έδρα του Ινστιτούτου ΝΕΣΤΩΡ στην Καλαμάτα από την Πύλο. Όλοι οι εργαζόμενοι και οι επιστήμονες και οι περίπου 3.000 επισκέπτες από Πανεπιστήμια και Σχολεία που επισκέπτονταν το Ινστιτούτο ΝΕΣΤΩΡ κάθε χρόνο στην Πύλο εδώ και τέσσερα χρόνια πάνε στην Καλαμάτα.

Ο κ. Καρβέλας σημερινός Δήμαρχος ερωτάτε διαρκώς από εμάς με επιστολές μας και εάν τον δείτε στην Πύλο ρωτήστε τον «Πήγε ποτέ να δει το Παλιό Λύκειο ? Οι σοβάδες που πέφτουν στα σπασμένα παράθυρα και τα γκράφιτι στους τοίχους θα μείνουν όλη την τετραετία εκεί? Μας έχουν πει εδώ και 18 μήνες που μπήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα γίνει Στέγη Πολιτισμού όταν εγκατασταθεί ο Εργολάβος……  Μέχρι να εγκατασταθεί ο Εργολάβος θα μείνουν όλα έτσι???

Όταν έρχεται ένας Τουρίστας στην Πύλο δεν ξέρει τι θα γίνει εκεί μετά από πέντε έτη. Βλέπει την εικόνα σήμερα και βγάζει φωτογραφίες το Σήμερα!!! Ο κ. Καφαντάρης τελείωσε το Λύκειο εκεί. Ο κ.Κανάκης έφτασε μέχρι την Δευτέρα στο Γυμνάσιο εκεί!!! Δεν συγκινείται κανείς να ρωτήσει τον Δήμαρχο όπως ρωτήσαμε εμείς πολλές φορές Γιατί ρε Φίλε το κάνεις αυτό?????

Τελικά όπου και να στρέψουμε τα ματιά μας αυτός ο Δήμος μας πληγώνει για να παραφράσω και την φράση του Γιώργου Σεφέρη Νομπελίστα στην Ποίηση «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει»

Οι φωτογραφίες και η Αλήθεια δεν γνωρίζει ούτε συγκυριακές λυκοφιλίες ούτε σκοπιμότητες ούτε δεκανίκια του κ. Καρβέλα. Βλέπει και τον Πλαστήρα και τον Παπάγο ως διαφορετικές όψεις του ιδίου Κάλπικου Νομίσματος!!!

Τα Σχόλια δικά σας……»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages