Κ. ΓΥΦΤΑΚΗΣ: ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κ. ΓΥΦΤΑΚΗΣ: ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Κ. ΓΥΦΤΑΚΗΣ: ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Share This

 %25CE%2595%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259D%25CE%2595%25CE%25A3


 ΤΗΝ απαγκίστρωση της Πολιτείας από τα πραγματικά προβλήματα των κτηνοτρόφων από το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών καυτηριάζει με δηλώσεις του ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Μεσσηνίας μιλώντας στην εφημερίδα μας και στο ραδιοσταθμό Παλμός 90,5

Πιο αναλυτικά ο κ. Κώστας Γυφτάκης που είναι και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων τονίζει ότι "«Οι κτηνοτρόφοι – πτηνοτρόφοι της χώρας μας βρίσκονται σήμερα σε πολύ δύσκολη κατάσταση, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις, ιδιαίτερα τις τραπεζικές και φορολογικές. Αυτά τα είχαμε επισημάνει με επιστολή μας, από τον Δεκέμβριο του 2019, με την οποία σας είχαμε ενημερώσει για την πολύ δύσκολη κατάσταση στη οποία βρίσκεται η κτηνοτροφία – πτηνοτροφία της χώρας, λόγω της κατάρρευσης του εισοδήματος μας (μείωση τιμών παραγωγών -αύξηση κόστους παραγωγής). Τώρα αντιμετωπίζουμε δυστυχώς και την παγκόσμια πανδημία του κορωναϊού από την οποία κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 

Εμείς δεν μπορούμε να παραμείνουμε στα σπίτια μας γιατί πρέπει να φροντίσουμε τα ζώα μας, να τα ταΐσουμε να τα αρμέξουμε, να τα μεταφέρουμε στα σφαγεία κ.α. Αντιμετωπίζοντας επιπλέον και ζωοαθρωπονόσους, κινδυνεύουμε περισσότερο από άλλους επαγγελματίες, εκτός βέβαια των επαγγελματιών στο χώρο υγείας, και όλα αυτά για να τροφοδοτούμε την αγορά με πολύτιμα ποιοτικά προϊόντα (κρέας, γάλα, τυριά κ.α) Επιπλέον προέκυψαν και προβλήματα σφαγών και πώλησης αρνιών και κατσικιών, εισόδημα που υπολόγιζαν οι αιγοπροβαατοτρόφοι την περίοδο του Πάσχα. Έως σήμερα δεν έχουμε απάντηση από την πολιτεία στα αίτηματά μας, αντίθετα οι τράπεζες σφίγγουν τον κλοιό και απειλούν με κατασχέσεις κατοικιών και στάβλων και η εφορία προχωρά σε κατασχέσεις, ακόμη και ακατάσχετων λογαριασμών κτηνοτρόφων . 

 Δεχόμαστε συνεχή εκφοβισμό από τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και άλλα γραφεία διαχείρισης χρεών, ιδιαίτερα τώρα που προέκυψε και το πρόβλημα με τον κορωναϊό, που στέλνουν αγωγές απειλές κατασχέσεων κ.α. σε κτηνοτρόφους – πτηνοτρόφους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages