Αλλάζει η ρουτίνα των Ελλήνων αγροτών με τον νέο κανονισμό λίπανσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αλλάζει η ρουτίνα των Ελλήνων αγροτών με τον νέο κανονισμό λίπανσης

Αλλάζει η ρουτίνα των Ελλήνων αγροτών με τον νέο κανονισμό λίπανσης

Share This

 Στους νέους όρους και προϋποθέσεις που θα επιφέρει ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Λίπανσης στη φιλοσοφία και πρακτικές των Ελλήνων καλλιεργητών, αναφέρθηκε ο ΣΠΕΛ, στην παρουσίαση του στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο, με τίτλο «Παράγοντες Βιολογικής Καταπολέμησης, Βιοδιεγέρτες, Βιοπαρασιτοκτόνα και Ευρωπαϊκή Πολιτική», που διοργάνωσε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 4 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και το Εργαστήριο Γεωργικής Εντομολογίας & Ζωολογίας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων διάχυσης του ερευνητικού προγράμματος «INTOMED» που έχει ως θέμα την χρήση καινοτόμα εργαλείων για την καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών σημαντικών καλλιεργειών της Μεσογείου.  Χρηματοδότες του προγράμματος είναι η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PRIMA. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, διακεκριμένοι ομιλητές από τον πανεπιστημιακό χώρο, αναφέρθηκαν σε μελέτες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού που επικεντρώνονται στις σύγχρονες τάσεις στη φυτοπροστασία, και στην ανάπτυξη νέων εργαλείων βιολογικής καταπολέμησης. Επιπροσθέτως, τονίστηκε η σημασία της ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ ερευνητών και δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την ενσωμάτωση και τη χρήση των καλύτερων πρακτικών βιολογικής καταπολέμησης στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Εκ μέρους του ΣΠΕΛ, η κα. Α.Κατσουλιέρη παρουσίασε με θέμα «Fertilizer Product Regulatory Outlook», όπου ανέλυσε τον κλάδο των λιπασμάτων στην Ελλάδα, την Εθνική Νομοθεσία, τα κύρια σημεία του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού των Λιπασμάτων, ενώ έμφαση δόθηκε και στο νομοθετικό πλαίσιο που περιλαμβάνει τους βιοδιεγέρτες. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο  Νέος Ευρωπαϊκό Κανονισμό των Λιπασμάτων που θέτει όρους και προϋποθέσεις για μεγάλο αριθμό νέων κατηγοριών προϊόντων λίπανσης, που δεν περιλαμβάνονταν στον υφιστάμενο κανονισμό, και προβλέπει σημαντικές τροποποιήσεις στον τρόπο κυκλοφορίας, διάθεσης και επισήμανσης των προϊόντων λίπανσης της ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages