Δημοτικά Υπνωτήρια από τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δημοτικά Υπνωτήρια από τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας

Δημοτικά Υπνωτήρια από τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας

Share This

 


Ο Δήμος φιλοδοξεί άμεσα να θέσει σε λειτουργία στην περιοχή της Αγ. Τριάδας στην  Καλαμάτα, μία ακόμα δημοτική κοινωνική δομή. Πρόκειται για τα Δημοτικά Υπνωτήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν στο δυτικό κέντρο της πόλης, μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας και τα οποία έρχονται να ενισχύσουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.

Η εν λόγω δομή – όπου σε εξέλιξη είναι αυτή την περίοδο εργασίες – που εξαγγέλθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο αναμένεται να είναι έτοιμη προς χρήση αμέσως μετά τις εορτές. Για τις εν εξελίξει εργασίες, ενημερώθηκε σε επιτόπια επίσκεψη ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη – πολ. μηχανικό Βασίλη Κουτραφούρη.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός προβλέπει τη δυνατότητα τα Δημοτικά Υπνωτήρια να καλύπτουν προσωρινή νυχτερινή φιλοξενία έως και δεκαέξι (16) συμπολιτών μας, οκτώ (8) άτομα στο κάθε κτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος με τη δημιουργία της συγκεκριμένης υπερσύγχρονης δομής άμεσης φιλοξενίας σκοπό έχει την κάλυψη αναγκών αστέγων δημοτών μας.

Τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα καλύπτουν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες, παρέχοντας υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με τις υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής επανένταξης και προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Τονίζεται επίσης ότι τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένο κανονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages