Αισιοδοξία Βασιλόπουλου για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αισιοδοξία Βασιλόπουλου για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων

Αισιοδοξία Βασιλόπουλου για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων

Share This

 Τα προβλήματα που εμφανίστηκαν με το ΣΔΙΤ ξεπερνιούνται και όλα δείχνουν ότι σύντομα, στις αρχές του 2021, όπως και ο Περιφερειάρχης έχει αναφέρει, επιτέλους θα μπορούμε να μιλάμε για την έναρξη του έργου.” Επεσήμανε σε δήλωσή του ο Θανάσης Βασιλόπουλος με αφορμή τη συνάντηση π0υ είχε χθες, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020,στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Τα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα μας. Στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχω με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, συναντήθηκα χθες στο γραφείο του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να υπάρξει μία ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις. Εξελίξεις που αφορούν τόσο την κεντρική διαχείριση, που αποτελεί και τη μόνη ρεαλιστική λύση για τα απορρίμματα, όσο και για την πρόταση που ο Δήμος έχει καταθέσει και έχει μπει σε διαδικασία αξιολόγησης σχετικά με το κεντρικό πράσινο σημείο και το δίκτυο βιο-αποβλήτων για την έναρξη της διαδικασίας συλλογής οργανικών απορριμμάτων μέσω της διαλογής στην πηγή. Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν με το ΣΔΙΤ ξεπερνιούνται και όλα δείχνουν ότι σύντομα, στις αρχές του 2021, όπως και ο Περιφερειάρχης έχει αναφέρει, επιτέλους θα μπορούμε να μιλάμε για την έναρξη του έργου.

Κατά τη συνάντηση συζήτησα και πάλι και την περίπτωση της Μαραθόλακκας, χώρος ο οποίος το επόμενο διάστημα και αμέσως μετά την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης πρέπει να μπει σε διαδικασία πλήρους αποκατάστασης με τη μεταφορά των δεματοποιημένων αδρανών υπολειμμάτων. Ο κ. Γραφάκος είναι γνώστης της κατάστασης και προφανώς ενστερνίζεται ότι για το θέμα πρέπει να υπάρξει λύση». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages