ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Η ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Η ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Η ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This

 


«Εντός του επόμενου 10ημέρου θα υποβάλουμε στο άξονα 1 του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης φάκελο έργου με τίτλο “Αναβάθμιση Υποδομών ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας” διεκδικώντας 13,5 εκατ. €.». Αυτό σημείωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τον εν εξελίξει σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

Πρόκειται για δύο υποέργα, ένα που αφορά τη νέα δεξαμενή στον Αη Γιάννη Καρβούνη με προϋπολογισμό στα 5,25 εκατ. € και την εγκατάσταση ψηφιακών υδρόμετρων, προϋπολογισμού 8,25 εκατ. €. Οι προτάσεις αυτές έχουν είδη εγκριθεί ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ.

ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ 8.300m3

Η κατασκευή της αφορά την υδροδότησης της χαμηλής ζώνης της πόλης της Καλαμάτας, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια υδροδότησης της για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα σε περίπτωση ανεπάρκειας υδροδότησής από το κεντρικό αντλιοστάσιο στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Πηδήματος. Επιπλέον με την νέα αυτή δεξαμενή θα είναι δυνατή και η υποστήριξη ενός εξωτερικού υδραγωγείου που θα τροφοδοτήσει επαρκώς τον δήμο δυτικής Μάνης. Το έργο περιλαμβάνει επιπλέον της δεξαμενής την κατασκευή θαλάμου δικλείδων καθώς και οδούς πρόσβασης και των απαραίτητων αγωγών διασύνδεσης της με τα δίκτυα υδροδότησης και το δίκτυο τροφοδοσίας από τις πηγές του πηδήματος.

Η χωρητικότητα της δεξαμενής θα είναι περίπου 8.300m3 ενώ θα κατασκευαστούν και όλοι οι απαραίτητοι αγωγοί υδροδότησης τόσο της πόλης της Καλαμάτας όσο και της πλήρωσης της κεντρικής δεξαμενής τροφοδοσίας της υψηλής ζώνης του δήμου Καλαμάτας αλλά και των χωριών του δήμου Δυτικής Μάνης μέχρι το χωριό Κιτριές. Ο αγωγός πλήρωσης της δεξαμενής θα υποστηρίζεται από αντλιοστάσιο κατάλληλης δυναμικότητας. Η νέα Δεξαμενή θα κατασκευασθεί σε παραχωρημένο στην ΔΕΥΑΚ οικόπεδο του Δήμου Καλαμάτας στον Άγιο Ιωάννη Καρβούνη.

ΨΗΦΙΑΚΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ

Ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑ Καλαμάτας μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου είναι η συγκέντρωση των πληροφοριών από τις υδατοπαροχές των δικτύων ύδρευσης της πόλης της Καλαμάτας, στο Κέντρο Ελέγχου που στεγάζεται στο κτίριο της Υπηρεσίας, όπου λαμβάνονται δεδομένα και από το σύνολο των βασικών υποδομών υδροδότησης των εν λόγω περιοχών καθώς και η συνολική επεξεργασία αυτών. Η εγκατάσταση των ψηφιακών υδρομετρητών, του επικοινωνιακού δικτύου σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα λογισμικά που περιλαμβάνονται στην μελέτη θα οδηγήσει στον εντοπισμό και τη μείωση των διαρροών και την δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους μέσω της βελτιστοποίησης της λειτουργίας του δικτύου. Επιπλέον η Υπηρεσία θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το υδατικό ισοζύγιο καθώς θα είναι σε θέση σε πραγματικό χρόνο να συγκρίνει για κάθε περιοχή το συνολικά παρεχόμενο νερό όπως αυτό προκύπτει από τις υποδομές υδροδότησής τους, σε σχέση με το συνολικά, καταναλισκόμενο νερό. Τέλος θα παρέχει στους καταναλωτές της, αναβαθμισμένες υπηρεσίες καθώς θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγχουν την κατανάλωση τους και να ενημερώνονται άμεσα όταν υπάρχει διαρροή.

ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Η ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η ΔΕΥΑ Καλαμάτας εισέρχεται σε μία νέα εποχή, στηριζόμενη και στα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν. Με την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού. Με την επέκταση και την ψηφιοποίηση του δικτύου ακαθάρτων. Με την επέκταση του δικτύου απορροής ομβρίων, την υποστήριξή όλων των αντιπλημμυρικών έργων αλλά και την υποβολή νέων σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Με την επέκταση του δικτύου ύδρευσης και την αντικατάσταση του δικτύου στις τοπικές κοινότητες αλλά και στην Καλαμάτα Α, Β, Γ Φάση αλλά και τη Δ Φάση που θα αναζητηθεί χρηματοδότηση.

Στα παραπάνω φυσικά πρέπει να προστεθεί το μεγάλο εμβληματικό έργο μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην Καλαμάτα αλλά και ο τηλε-έλεγχος των γεωτρήσεων και αντλιοστασίων που είναι σε εξέλιξη.

«Οι υποδομές που δημιουργούνται έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες» σημείωσε ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε: «Συνεχίζουμε υλοποιώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας. Κάνουμε πράξη το όραμά μας για το Δήμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages