Επικίνδυνο για την υγεία των κάτοικων το δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Ψάρι Οιχαλίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επικίνδυνο για την υγεία των κάτοικων το δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Ψάρι Οιχαλίας

Επικίνδυνο για την υγεία των κάτοικων το δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Ψάρι Οιχαλίας

Share This

 


Κοινοβουλευτική Αναφορά στην Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων της Κοινότητας Ψάρι Οιχαλίας που αφορά το πεπαλαιωμένο και επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της δίκτυο ύδρευσης.

Οι φορείς και οι κάτοικοι της ιστορικής κοινότητας της Μεσσηνίας καταγγέλλουν στην επιστολή τους, ότι η κοινότητα υδρεύεται μέσω ενός πεπαλαιωμένου τουλάχιστον 50 ετών δικτύου από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες, υλικού εξαιρετικά ακατάλληλου και καρκινογόνου που έχει καταργηθεί η χρήση του από το 2005, σύμφωνα με την οδηγία 1999/77/ΕΚ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αιτείται με την Αναφορά του, τις επείγουσες ενέργειες που πρέπει να προβούν οι υπηρεσίες για την κατάργηση των επικίνδυνων αμιαντοσωλήνων και την αντικατάσταση τους, για την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων της κοινότητας.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

 ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΨΑΡΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης καταθέτει αναφορά προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών,  σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της Κοινότητας Ψάρι Δήμου Οιχαλίας, που αφορά την ακαταλληλότητα του δικτύου ύδρευσης της κοινότητας μέσω αμιαντοτσιμεντοσωλήνων, υλικού που χαρακτηρίζεται καρκινογόνο με επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων, και αιτείται την άμεση αντικατάσταση του.

Επισυνάπτεται η επιστολή και υπογραφές των κατοίκων

 Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις σχετικές σας ενέργειες.

Αθήνα 18 Δεκεμβρίου 2020

 

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages