2 Θείες Λειτουργίες ΣΉΜΕΡΑ Χριστούγεννα στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

2 Θείες Λειτουργίες ΣΉΜΕΡΑ Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

2 Θείες Λειτουργίες ΣΉΜΕΡΑ Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

Share This

 


Πολύ διαφορετικός θα είναι ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων, αφού η πανδημία του κορωνοϊού είναι ακόμη εδώ.

Οι εκκλησίες είναι ανοιχτές μόνο για ατομική προσευχή, όμως αύριο, όπως και ανήμερα των Φώτων θα τελεστούν δύο διαφορετικές λειτουργίες προκειμένου να προσέλθει συγκεκριμένος αριθμών πιστών, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, να στέλνει το δικό του, ξεχωριστό κάλεσμα σε όλους, εστιάζοντας στην ανάγκη τήρησης των μέτρων.

 Τα πλέον ασυνήθιστα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών καλούνται να εορτάσουν αύριο οι χριστιανοί στην Ελλάδα, υπό τη σκιά της πανδημίας. Μεγάλο στοίχημα για τους ιερείς των ενοριών παραμένει το πώς θα γίνει η επιλογή μεταξύ των πιστών, αφού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας θα επιτραπεί να εκκλησιαστούν έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.

Ήδη, αρκετές ενορίες έχουν ενημερώσει τους πιστούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι θα προσέλθουν, ενώ άλλες ενορίες, ειδικά οι μεγαλύτερες, έχουν δηλώσει πως οι πόρτες τους θα κλείσουν μόλις συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages