Δήμος Καλαμάτας: Υποβολή προτάσεων για έργα 15 εκατ. € μέσω του «Αντ. Τρίτσης» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δήμος Καλαμάτας: Υποβολή προτάσεων για έργα 15 εκατ. € μέσω του «Αντ. Τρίτσης»

Δήμος Καλαμάτας: Υποβολή προτάσεων για έργα 15 εκατ. € μέσω του «Αντ. Τρίτσης»

Share This

 


Τέσσερις προτάσεις έργων προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», κατέθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, στο υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για έργα του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, που ξεπερνούν συνολικά τα 15.000.000 €.

Σχετική ενημέρωση έδωσε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τους τελευταίους 10 μήνες ως παγκόσμια κοινότητα, ως χώρα και ως τοπική κοινωνία βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Καταστάσεις που σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, πέραν των άλλων επηρεάζουν και τη λειτουργία των Δήμων, δημιουργώντας αντικειμενικά προβλήματα.

«Τα στελέχη του Δήμου, οι συνεργάτες μου και εγώ με πολλή δουλειά, με πρόγραμμα, με σχέδιο και με όραμα συνεχίζουμε διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις από όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κατάθεση των 4 νέων έργων προς χρηματοδότηση.

Όσον αφορά το Δήμο, πρόκειται για τους φακέλους των έργων βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας της Δ.Ε. Καλαμάτας και των Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, προϋπολογισμού 1.087.000 € και 1.060.000€ αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω έργα έχουν καταγράψει ανάγκες περιοχών του Δήμου, όπως αυτές αποτυπώθηκαν σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Όσον αφορά τη ΔΕΥΑΚ, κατατέθηκαν οι φάκελοι των έργων που σχετίζονται με την κατασκευή νέας δεξαμενής στην περιοχή Αη Γιάννη Καρβούνη, 8.300 μ3, προϋπολογισμού 5.250.000 € και την εγκατάσταση 37.000 ψηφιακών υδρομέτρων στην πόλη της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 8.250.000 €.

Πρόκειται για έργα τα οποία έρχονται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη Δημοτική Επιχείρηση και κατ’ επέκταση το Δήμο, μέσα από την υλοποίηση ενός πλέγματος έργων που είτε είναι σε εξέλιξη είτε αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

«Ως Δήμος, ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε δυναμικά. Με αμείωτη ένταση, κάνοντας πράξη τις εξαγγελίες μας» τόνισε ο δήμαρχος.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ενημέρωσε επίσης και για τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν η καθημερινότητα και η λειτουργία του Δήμου, με τον κ. Σταυριανουδάκη να εστιάζει στη μεγάλη προσπάθεια στήριξης των ΟΤΑ, που γίνεται από το Υπουργείο μέσα από τις χρηματοδοτήσεις του, τακτικές και έκτακτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται στο Ταμείο του Δήμου πάνω από 600.000 € μέσω έκτακτης ενίσχυσης.

Επίσης ο κ. Βασιλόπουλος συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα την πορεία των έργων του Δήμου, αλλά και το πλάνο που ο Δήμος έχει για την διεκδίκηση έργων το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής προετοιμασίας του νέου ΕΣΠΑ στην ΚΕΔΕ, ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και στις πολιτικές προτεραιότητες που θέτει το νέο ΕΣΠΑ Προγραμματικής Περιόδου 2021- 2027, οι συζητήσεις για το οποίο έχουν ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages