ΤΑ Σ∆ΙΤ σχολικών υποδομών προς Περιφέρειες και Δήμους - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
ΤΑ Σ∆ΙΤ σχολικών υποδομών προς Περιφέρειες και Δήμους

ΤΑ Σ∆ΙΤ σχολικών υποδομών προς Περιφέρειες και Δήμους

Share This


Επιτυχή αυλαία σε μία σειρά 15 διαδραστικών σεμιναρίων που
διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Σ∆ΙΤ του
υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα τις Συμπράξεις ∆ημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και ειδικότερα, τα έργα Σ∆ΙΤ σχολικών υποδομών.

 Καθοριστική για τον άριστο προγραμματισμό των σεμιναρίων στις 13 Περιφέρειες  ήταν η συμβολή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕ∆Ε), καθώς και σε άνω των 30 μεγαλύτερων Δήμων της χώρας, τόσο αυτών με εμπειρία σε Σ∆ΙΤ σχολικών υποδομών όσο και πολλών που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για σχετικά έργα.

Σκοπός των σεμιναρίων ήταν να υπάρξει διάχυση της τεχνογνωσίας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του εν εξελίξει έργου και να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει μια Αναθέτουσα Αρχή ώστε να προετοιμάσει, να ωριμάσει και να υλοποιήσει ένα έργο Σ∆ΙΤ σχολικών υποδομών (καθορισμός των προδιαγραφών του έργου, διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή του ιδιωτικού φορέα κ.ά.). Τόσο η ανταπόκριση όσο και η ενεργή παρουσία των συμμετεχόντων κρίθηκαν άκρως σημαντικές.
Χτίζοντας πάνω στη θετική εμπειρία των διαδραστικών σεμιναρίων, η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Σ∆ΙΤ θα συνεχίσει να συμπράττει με Δημόσιους Φορείς που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση έργων Σ∆ΙΤ και να στηρίζει την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages