ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This

 «Συνδημ


ότισσες και συνδημότες,

Η επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει διαμορφώσει συνθήκες δύσκολες για όλους μας. Η λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων από την Πολιτεία ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να ανασχεθεί η εμφάνιση κρουσμάτων και να καταπολεμηθεί η επιθετικότητα του ιού.

Σήμερα όλοι μας οφείλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα. Να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το κοινωνικό σύνολο.

Υπεύθυνα και σοβαρά σε επίπεδο πρόληψης ως Δήμος, εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας μας και υιοθετώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Άμεσα υπήρξε εναρμόνιση με τις αποφάσεις που το Κράτος έλαβε για τη λειτουργία του Δήμου.

Έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή οι ψηφιακές υπηρεσίες μας και έχει ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών στην πλειοψηφία των συναλλαγών με το Δήμο. Είμαστε σε συνεννόηση με το Δήμο Αθηναίων για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας e-Ραντεβού αλλά και την αποδοχή ενός πακέτου άνω των 20 ψηφιακών λειτουργιών που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Στο μέγιστο δυνατό ποσοστό οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν με τηλε-εργασία. Ενεργοποιήθηκε απογευματινή βάρδια, ενώ λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, όπως καθολική χρήση μάσκας, θερμομέτρηση, καταγραφή,  απολυμάνσεις και άλλα.

Οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, οι συσκέψεις και οι επαφές μεταξύ των υπηρεσιών πραγματοποιούνται με τηλεδιασκέψεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος μας έχει πλήρως ψηφιοποιήσει τη διεκπεραίωση των εγγράφων μέσω της λειτουργίας του συστήματος Ίριδα.

 Επίσης, με τηλε-εκπαίδευση λειτουργούν, πλέον, τα ΚΔΑΠ και οι Καλλιτεχνικές Σχολές της «Φάρις».

Με μεταφορά των σχολικών καθαριστριών αορίστου και ορισμένου χρόνου στις δομές της πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία) ενισχύεται η παροχή καθαριότητας στις εν λόγω μονάδες που παραμένουν ανοιχτές.

Στηρίζουμε τις δομές Υγείας, ικανοποιώντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τα αιτήματά τους. Προμηθευτήκαμε τεστ ταχείας διάγνωσης για τον Covid-19 και συνεργαζόμαστε με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων. Συνεχίζουμε τις απολυμάνσεις σε όλους τους φορείς, όποτε μας ζητηθεί.

Η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί καθημερινά ελέγχους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και σε συνεργασία με άλλους φορείς της Πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων καθώς και ενημερώσεις προς επαγγελματίες και πολίτες.

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας, έτσι και σήμερα προτεραιότητά μας είναι η στήριξη των συνανθρώπων μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, ειδικά αυτές τις εποχές πρέπει να είναι και είναι, πρώτο στις προτεραιότητες μας.

Ήδη έχει επανενεργοποιηθεί το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κορωνοϊού (ΣΥΚΕΔΙΚ) δεχόμενο αιτήματα, υποστηρίζοντας την ενημέρωση των πολιτών, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη.

Ενισχύουμε τις κοινωνικές μας δομές.

Με διανομή κατ’ οίκον συσσιτίων και δυνατότητα αύξηση των παρεχόμενων ημερήσιων μερίδων. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει ενεργοποιήσει τα Δημοτικά Μαγειρεία με δυνατότητα παροχής έως και 500 μερίδων ημερησίως.

Με επιπλέον διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε περίπου 150 δικαιούχες οικογένειες.

Με τη συνέχιση υποστήριξης αλλά κυρίως την αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Ως Δήμος από την πρώτη στιγμή στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, ενισχύοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες των κοινωνικών δομών μας και έτσι θα συνεχίσουμε καθ’ όλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Οι πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δημιουργούν σοβαρές αναταράξεις στην οικονομία μας. Στόχος μας η στήριξη των ΜμΕ της περιοχής μας. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας διότι μέσα από αυτή στηρίζουμε και τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται.

Με ψυχραιμία και αίσθημα ευθύνης, ως Δήμος εξετάζουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Έχω δώσει εντολή προκειμένου να ανασταλεί η λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης για χρονικό διάστημα ίσο με την εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων μετακίνησης.

Επίσης η Οικονομική Υπηρεσία να εξετάσει τη δυνατότητα για απαλλαγή τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και κοινοχρήστων χώρων για όσες επιχειρήσεις έκλεισαν με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ακόμα εξετάζεται η ταμειακή διευκόλυνση όσων εντάσσονται στο μέτρο της μειωμένης καταβολής ενοικίου κατά 40%, για το υπόλοιπο ποσό.

Για το διάστημα εφαρμογή των μέτρων και όχι μόνο, διεκδικούμε και πιέζουμε την Πολιτεία να υπάρξει αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα προς το Δήμο.

Με τη συνεργασία όλων, με πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, με υπομονή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα μαζί θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages