Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας – «Διάζωμα» με πρόγραμμα ολοκληρωμένης ανάπτυξης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας –  «Διάζωμα» με πρόγραμμα ολοκληρωμένης ανάπτυξης

Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας – «Διάζωμα» με πρόγραμμα ολοκληρωμένης ανάπτυξης

Share This

 Υπέρ της υπογραφής μνημονίου μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την υποστήριξη της ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αστικού ή/και περιαστικού χώρου της πόλης, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά 24/2020 συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 με τηλεδιάσκεψη. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ στη συζήτηση συμμετείχε και τοποθετήθηκε, ο πρώην Υπουργός και πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας, πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος.

Στόχος μέσα από την υπογραφή του μνημονίου οι φορείς που εκπροσωπούνται να επιδιώξουν από κοινού, με το βέλτιστο τρόπο, το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αστικού ή/και περιαστικού χώρου της πόλης, συμπληρωματικού με το υλοποιούμενο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α), με προοπτική είτε να ενταχθεί στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2021-2027 ή να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου ή τμηματικά από διάφορες άλλες πηγές (π.χ. υπόλοιπα τρέχοντος ΕΣΠΑ, ίδια διαθέσιμα του Δήμου, πόρους του Π.Δ.Ε. κ.λπ.). Στόχος μεταξύ άλλων είναι να ενισχυθεί η Καλαμάτα να αξιοποιήσει και να αναδείξει όλους τους δυνητικούς της πόρους (φυσικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς), να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών και να καταστεί ακόμη περισσότερο, ελκυστικότερος τουριστικός προορισμός, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages