ΓΕΓΟΝΟΣ η σύμβαση για την αντιδιαβρωτική προστασία στην Αίπεια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΓΕΓΟΝΟΣ  η σύμβαση για την αντιδιαβρωτική προστασία στην Αίπεια

ΓΕΓΟΝΟΣ η σύμβαση για την αντιδιαβρωτική προστασία στην Αίπεια

Share This


 Την σύμβαση για το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας στην Δημοτική Ενότητα Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης, δαπάνης 1.756.151,79 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου, με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας ΕΤΕΡΚΑ Α.Ε. Μιχάλη Ψυχαράκη.

Το συγκεκριμένο έργο, η προθεσμία για την ολοκλήρωση του οποίου είναι 18 μήνες, αφορά την προστασία ακτογραμμής περί τα 2 χιλιόμετρα, στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης, με έργα εκατέρωθεν του ομώνυμου λιμενίσκου.

Οπως είναι γνωστό, στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει πρόβλημα διάβρωσης πριν από την κατασκευή του λιµενίσκου, το οποίο έγινε εντονότερο µετά την κατασκευή του προσήνεµου µώλου, την δεκαετία του 1950. Μετά και την ολοκλήρωση των έργων βελτίωσης του λιµενίσκου το 2002, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Ειδικότερα, στο βόρειο τµήµα παρατηρείται έντονο το φαινόμενο της διάβρωσης και ιδιαίτερα στα βόρεια του λιµενίσκου και σε µήκος περίπου 250 µέτρων. Στο υπόλοιπο τµήµα της ακτής, προς τα βόρεια, η διάβρωση προχωρά µε πιο αργούς ρυθμούς. Στη νότια περιοχή παρουσιάζεται εντονότερο το φαινόμενο της διάβρωσης πριν την εκβολή του ρέματος Αίπη σε µήκος 300 µέτρων προς τα βόρεια. Στο υπόλοιπο τµήµα της ακτής και προς τον λιµενίσκο παρατηρείται µικρή απόθεση ιζήµατος. Η µείωση του εύρους της ακτής θέτει σε κίνδυνο τις παραλιακές ιδιοκτησίες, στις οποίες παρατηρούνται πλημμύρες σε περιόδους έντονης θαλασσοταραχής.

Τα έργα που προβλέπονται είναι, α) ένας πρόβολος στο βόρειο τµήµα της περιοχής, β) τρεις ύφαλοι κυματοθραύστες παράλληλα στην ακτή, γ) ένας πρόβολος στο νότιο τµήµα της περιοχής, στη ρίζα του υπήνεµου µώλου του λιµενίσκου, δ) ενίσχυση του υφιστάµενου υφάλου στο νότιο τµήµα και ε) παράκτια αμυντικά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages