ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ- ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ- ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ- ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Share This


 ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ παραμένουν οι πολίτες στη Μεσσηνία την ώρα που δοκιμάζονται οι αντοχές του συστήματος υγείας στις 2 νοσηλευτικές μονάδες του Νομού μετά την νέα καραντίνα.

Μάλιστα μόνο σε 2 ημέρες σε ότι αφορά τα πρόστιμα για τις μετακινήσεις και την μη χρήση μάσκας άγγιξαν τα 55 στη Μεσσηνία με το που άρχισε ο εγκλεισμός. Την ίδια αυξητική πορεία παρουσιάζουν τα κρούσματα COVID 19 στο Νομό όταν είχε μηδενικά κρούσματα για εβδομάδες μέσα στο καλοκαίρι, ξαφνικά τον Οκτώβριο έφτασε συνολικά τα 95 κρούσματα ενώ μόνο στο πρώτο δεκάημερο του Νοεμβρίου καταγράφεται ρεκόρ με περισσότερα από 130 κρούσματα περίπου ιδίως το πρώτο 5ήμερο του μηνός.

Η ανησυχία εντείνεται καθώς διασπορά κρουσμάτων σημειώνονται σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Τριφυλία με αποτέλεσμα οι πολίτες να είναι αρκετά προσεκτικοί. 

Την ίδια ώρα κρούσματα σημειώθηκαν τόσο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, σε σχολεία που μάλιστα ζητούν και δεύτερο τέστ ενώ θετικός εμφανίστηκε μέχρι ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας ο οποίος το γνωστοποίησε και εργάζεται ήδη εξ αποστάσεως.

ΣΤΟΥΣ 18 ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την ίδια ώρα το Νοσοκομείο Καλαμάτας που αποτελεί μονάδα αναφοράς κορονοιού επικρατούν πολύ αυστηρά μέτρα καθώς αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι στην ειδική μονάδα που ετοιμάστηκε φτάνοντας συνολικά τους 18 ασθενείς πιέζοντας ακόμα περισσότερο τις αντοχές του συστήματος.

Αν αυξηθούν οι νοσηλευόμενοι ενδέχεται πάντως να μην υπάρξουν κλίνες εκφράζουν υγειονομικοί κύκλοι μιλώντας στην εφημερίδα μας. 

Την ίδια ώρα νέο κρούσμα σε αλλοδαπό εργάτη γης εμφανίστηκε στη Τριφυλία ο οποίος μετά το θετικό τέστ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ως χώρο αναφοράς.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Σε ετοιμότητα παραμένει πάντως και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που κάνει εξαιρετική δουλειά καθώς τηρούνται αυστηρά μέτρα ενώ ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι ο κόσμος απευθύνεται κυρίως σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για το τέστ. Τέλος την εκτίμηση ότι θα δοκιμαστούν αντοχές μαζί με ατομική και συλλογική ευθύνη στο Νομό εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγο του Παλμός 90,5 ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μεσσηνίας Δημ. Τζωρτζίνης ζητώντας από όλους αυστηρή τήρηση των μέτρων για τον επερχόμενο χειμώνα που θα είναι δύσκολος.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages