ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ;

Share This

 


Πολύ κοντά στην υλοποίηση της εδώ και καιρό ειλημμένης απόφασή του, φαίνεται πως βρίσκεται το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που προσανατολίζεται να βάλει ξανά, κάτω από την… ομπρέλα του, τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία. Λίγο πριν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα άλλωστε, στο πλαίσιο του 5ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής, στα τέλη του περασμένου Γενάρη, ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, είχε πει χαρακτηριστικά πως: «Προωθούμε αλλαγές στο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης με απώτερο στόχο την ένταξη των λιμένων που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο Δήμων και Κοινοτήτων υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Η χαμηλή απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ, φαίνεται πως είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της… ανοχής, τη στιγμή που ηχηρές είναι οι φωνές, οι οποίες χαρακτηρίζουν την πρόθεση αυτή  του υπουργείου «εκ του πονηρού», για να ανοίξει… ο δρόμος για την εκποίηση των λιμανιών.

Όπως και να ‘χει, αν υλοποιηθεί τελικά, η απόφαση αυτή, με το θέμα να έρχεται ξανά τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα, θα αφαιρεθεί μια από τις πλέον σημαντικές αρμοδιότητες του Πρώτου βαθμού της Αυτοδιοίκησης και θα ανακύψουν αρκετά ζητήματα για την επόμενη ημέρα.

Μεγάλο ζητούμενο, παραμένει το θέμα των πόρων και των εσόδων, όπως φυσικά και των περιουσιακών στοιχείων των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και ίσως και το… μέλλον του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages